fbpx
Uutiset

IS: Huoltovarmuuskeskuksessa tiedettiin Sarmasteen veroveloista, mutta tämän yritykselle maksettiin silti miljoonia

Sarmasteelle maksettiin uudelleen sen jälkeen kun belgialaiseen rahansiirtopalveluun tehty ensimmäinen maksu oli jäädytetty.
HVK on ollut kuluvana vuonna usein otsikoissa jouduttuaan myllytyksen kohteeksi epäonnistuneiden suojavarustekauppojen jälkeen.
HVK on ollut kuluvana vuonna usein otsikoissa jouduttuaan myllytyksen kohteeksi epäonnistuneiden suojavarustekauppojen jälkeen. Kuva: Mauri Ratilainen

Huoltovarmuuskeskus (HVK) tiesi suojavarustekauppoja tehdessään Onni Sarmasteen yhtiön veroveloista, mutta maksoi silti yhtiölle miljoonia, uutisoi Ilta-Sanomat (IS). Lehti perustaa tietonsa HVK:n hallituksen tilaamaan raporttiin, joka lehden mukaan laadittiin HVK:n sisäiseen käyttöön. IS:n mukaan selvitykseen on haastateltu Huoltovarmuuskeskuksen työntekijöitä.

Lehden mukaan raportista käy ilmi, että Sarmasteen LDN Legal Partners -yritykselle belgialaiseen rahansiirtopalveluun tehty maksu oli jäädytetty. Sarmaste vakuutti, että lähes viiden miljoonan euron maksu palautuisi HVK:lle.

Sarmaste pyysi, että maksu suoritettaisiin hänen toisen yrityksensä Finance Group Helsingin suomalaiselle tilille. HVK:n tietoon tuli, että kyseisellä yrityksellä oli ainakin 10  000 euroa verovelkaa. IS:n mukaan raportissa kerrotaan, että HVK:n silloinen perustuotanto-osaston johtaja Jyrki Hakola pohti asiaa ja tuli siihen tulokseen, että uusi maksu voidaan suorittaa velasta huolimatta, vaikka aiempi maksu ei ollut vielä palautunut HVK:lle.

Raportin mukaan HVK:ssa myös tiedettiin, että Tiina Jylhän yrityksellä ei ollut arvonlisäverotunnistetta eikä luottoluokitusta, lehti kirjoittaa.

HVK on ollut kuluvana vuonna usein otsikoissa jouduttuaan myllytyksen kohteeksi epäonnistuneiden suojavarustekauppojen jälkeen.

Lisää aiheesta:

Krp pidätti rikoksesta epäillyn ja teki takavarikkoja Huoltovarmuuskeskuksen suojainkaupoista (22.4.2020)

Mitä kaikkea maskikohusta nyt tiedetään? Kokosimme vastaukset keskeisimpiin kysymyksiin epäonnistuneesta miljoonakaupasta (12.4.2020)

Menot