Uutiset

IL: Poliisi ryhtyy selvittämään HKScanin sikakohua – Ohikulkija syyttää lihataloa eläinten kaltoinkohtelusta

HKScan kiistää väitteet ja julkaisi tapahtuneesta videon somessa.
Poliisi on ryhtynyt selvittämään, onko HKScanin Forssan tehtaalla kohdeltu kaltoin sikoja vai onko loukattu ihmisen kunniaa.

HKScanin sikojen kohtelu on johtanut ainakin kahteen poliisin esiselvitykseen, kertoo Iltalehti.

Rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisilaitokselta kertoo lehdelle, että poliisi on aloittanut esiselvityksen väitetystä sikojen huonosta kohtelusta HKScanin Forssan tehtaalla.

Repo kertoi perjantaina Forssan Lehdelle, ettei eläinten kohtelusta ole tehty rikosilmoitusta, vaan poliisi aloitti esiselvityksen oma-aloitteisesti.

– Asiassa ei ole tehty rikosilmoitusta, mutta päädyimme itse sellaiseen ratkaisuun, että aloitamme selvityksen teon. Julkisuudessa on esitetty kovia väitteitä, ja ne ovat levinneet valtakunnallisesti. Tulimme siihen tulokseen, että on tehtävä alustava selvitys siitä, onko syytä epäillä eläinsuojelurikosta, Tomi Repo kertoi Forssan Lehdelle.

Hämeen poliisille tehtiin torstaina myös Facebook-päivitykseen liittyvä rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. Rikosilmoituksesta uutisoi Forssan lehti.

 

Kohu sikojen kohtelusta alkoi, kun Maarit Auranen kirjoitti Facebook-päivitykseen puuttuneensa tehtaalla tapahtuneeseen eläinten kohteluun.

Lenkillä ollut Auranen kertoo katselleensa, kun tehtaan lastauslaiturilla purettiin kolmikerroksista täysperävaunullista rekkaa sioista. Hän väittää kuulleensa lastauslaiturilla miehen karjumista ja sikojen huutoa. Auranen vaati miestä lopettamaan.

HKScan on kiistänyt väitteet sikojen epäasiallisesta kohtelusta. Yhtiön mukaan henkilökunta, kuljetusyrittäjä ja valvova eläinlääkäri eivät ole huomanneet normaalista poikkeavaa tapahtumaa eläinten purkamisen aikana.

Keskustelu sikojen kohtelusta sai alkunsa tiistai-iltana, kun forssalaisnainen teki julkisen Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi todistaneensa sikojen huonoa kohtelua HKScanin Forssan yksikön lastauslaiturilla.

 

HKScan julkaisi videon purkutilanteesta Twitterissä.

– Videossa ei ole mitään epäasiallista. Siat kulkevat autosta ulos rauhallisesti ja maata haistellen. Kuljettajan toiminta on rauhallista ja esimerkillistä, toteaa Eviran Forssan yksikön johtava tarkastuseläinlääkäri HKScanin tiedotteessa.

 

 

Uutista korjattu 2.11.2018 klo 10.57: Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Päivän lehti

3.8.2020