Uutiset

IS: Ylen toimittajaa epäillään Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta

Aku Louhimies
Aku Louhimies. Kuva: Kimmo Penttinen

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ylen toimittajaa Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta. Esitutkintakynnys ylittyi lehden tietojen mukaan kevään aikana.

Louhimies toimitti viime vuoden lopulla poliisille tutkintapyynnön, jossa hän pyysi selvittämään Rigatellin sekä Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia. Tutkintapyyntö liittyy Rigatellin maaliskuussa 2018 julkaistuun artikkeliin, jossa kritisoitiin Louhimiehen työskentelyä. Useat naisnäyttelijät kertoivat joutuneensa alistetuiksi ja nöyryytetyiksi Louhimiehen ohjaamissa kuvauksissa.

Louhimies yritti saada artikkeliin oikaisua, mutta hänen mukaansa virheitä ei korjattu.

Rigatelli kertoi myöhemmin Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle Louhimiehen ohjaustavoista ja Ylen jutun aiheuttamasta kohusta. Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa tv-sarjassa päättyi tämän jälkeen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jouko Jokista ei toistaiseksi epäillä rikoksesta, mutta poliisi pohtii, onko häntä vastaan syytä aloittaa esitutkinta päätoimittajarikkomuksesta.

–  Minulla ei ole asiaan mitään uutta kommentoitavaa. Aiemmin syksyllä julkisuudessakin kertomamme asiat pätevät edelleen. Juttu pitää ja kyseessä on ollut normaalia uutistoimintaa. Jos viranomaiset haluavat tutkia asiaa, niin se on heidän päätös ja osallistumme siihen normaaliin viranomaisprosessiin, mikäli meitä lähestytään, Jokinen viestitti lehdelle Ylen viestintäpäällikön välityksellä.

Asiasanat

Päivän lehti

18.1.2020