fbpx
Uutiset

Isoinkin kaupunki tuntuu pikkukylältä

Galapagossaarten kylät jäävät matkailijoilta usein näkemättä.

Suurin osa turisteista saapuu saarille pakettimatkalla, jolloin heidät kyyditään lentokentältä suoraa risteilyalukselle ja joidenkin päivien kuluttua risteilyalukselta takaisin lentokentälle. Asutuskeskuksiin tutustuminen kannattaa, sillä siinä pääsee näkemään erilaisen Galapagoksen.

Kaupungeista suurin on Santa Cruzin Puerto Ayora, jossa asuu noin puolet saarten asukkaista. Useimmat risteilyt lähtevät Puerto Ayorasta, joten siellä moni matkailija pysähtyy lyhyesti.

Ensinäkemältä pikkukaupunki muistuttaa mitä tahansa suosittua rantakohdetta. Sen kapea pääkatu on täynnä ravintoloita, baareja ja matkamuistomyymälöitä.

Jäljellä on myös eksotiikkaa. Sataman lähellä kalastajat perkaavat kalojaan, ja pelikaanit kärkkyvät odottamassa perkeitä. Rantaraitin penkeillä makoilee useammin merileijonia kuin turisteja. Pikkukaduilla hieman kauempana rannasta on paikallisten suosimia kauppoja ja lounasravintoloita.

Kaupungista voi vuokrata pyörän ja polkea sisämaan pikkukyliin. Kaupungin laidalla sijaitseva Charles Darwinin tutkimusasema on tutustumisen arvoinen.

PUERTO AYORAA lukuun ottamatta turismi ei juuri näy saarella. San Cristobalin Puerto Baquerizo Morenossa on hiljaisen kalastajakylän tuntua. Rannalla voi viettää aikaa ilman muita matkailijoita.

Kylän lähellä on lyhyitä patikkareittejä. Ilmaisiin päiväkohteisiin kuuluu kävelymatkan päässä sijaitseva La Loberia, kivikkoinen ranta, jolla asuu merileijonia.

Asutuskeskuksista ehkä sympaattisin on Isabelan pikkuruinen Puerto Villamil. Kylä sijaitsee korttelin päässä valkoisesta hiekkarannasta. Sisämaan puolella kylää rajaa laguuni, jossa asuu flamingoja ja merileguaaneja.

Majapaikkojen ikkunoista näkee edessä avautuvalle merelle. Ravintoloissa on ruudulliset vahapöytäliinat, ja niistä saa yksinkertaisia kala- ja äyriäisruokia.

Niina Lavia

Menot