Uutiset

Italialainen jäätelö vaihtui kotimaisiin leivoksiin

Italialainen jäätelökahvila Mamma Mia ei täytä hämeenlinnalaisten jätskitötteröitä enää tänä kesänä. Toripaviljongin uudet yrittäjät ovat Katri ja Janita Hirvihuhta.

Katri Hirvihuhdan mukaan suunnitteilla on jälkiruokakahvila. Myynnissä on jäätelön lisäksi leivoksia, kakkuja ja muita makeita herkkuja sekä juustotarjottimia. Hirvihuhtien tarkoituksena on suosia lähellä tuotettuja herkkuja ja välttää massatuotantoa. Mitään ruokia ei kuitenkaan tehdä itse kahvilassa.

– Ostamme tuotteet lähialueiden leipomoista. Alkoholijuomatkin tulevat lähialueelta, eli Lepaan liköörit ja siiderit ovat meillä myynnissä, Katri Hirvihuhta kertoo.

Katri ja Janita Hirvihuhta omistavat myös torilla toimivan Kahvi-Jussin. Omistajien kahdessa kahvilassa tulee työskentelemään yhteinen henkilökunta.

Nimi on vielä salaisuus

Kaupunki alkoi etsiä uutta yrittäjää toripaviljonkiin toukokuussa. Yrityspalvelupäällikkö Ari Räsäsen mukaan hakemuksia saapui kuusi kappaletta.

Hirvihuhdat saivat tiedon valinnastaan toripaviljongin yrittäjiksi maanantaina, joten kahvilan valmistelut ovat vielä aivan alussa. Esimerkiksi alkoholilupia Hirvihuhdat eivät voineet hakea ennen tilan varmistumista. Kahvilan avaamisajankohtaan vaikuttaa moni tekijä.

– Viimeistään heinäkuun alussa lupa-asioiden pitäisi olla kunnossa. Toiveissa tosin olisi, että jo kesäkuun puolessavälissä saisimme kahvilan auki, kahvilanomistaja Katri Hirvihuhta sanoo.

Uuden kahvilan nimi on jo keksitty, mutta Katri Hirvihuhta ei vielä suostu paljastamaan sitä.

– Kyllä se nimi sitten viimeistään avajaisissa selviää, Hirvihuhta lupaa. (HäSa)

Mainos