fbpx
Uutiset

Italialaisopein Mestaruusliigaan ja Ykkössarjaan

HPK:n naisten lentopallojoukkue aikoo pysyä mitalikannassa Mestaruusliigan tälläkin kaudella. Joukkuettaan laajentaneelle Kerholle tavoite on varmasti realistinen.

Kerho pelaa Mestaruusliigaa ja naisten Ykkössarjaa italialaisopien. Liigajoukkueen päävalmentaja Luca Chiappini on Hämeenlinnassa jo tuttu mies. Hän oli viime kaudella HPK:n toinen valmentaja.

Kerhon valmennuksessa työskentelee toinenkin Luca, sukunimeltään Nidasio. Hän on liigajoukkueen toinen valmentaja ja vastuuvalmentaja HPK:n akatemiajoukkueessa, joka pelaa naisten Ykkössarjassa. Valmennusrinkiin kuuluvat lisäksi italialainen fysiikkavalmentaja Tony Votero Prina ja suomalaiset Sami Stenius ja Sakari Somerpalo.

HPK aloittaa Mestaruusliigan sunnuntaina kello 18 Elenia-areenassa. Vastustajaksi tulee Pihtiputaan LiigaPloki.

– Tunnelma on hieno. On mukava aloittaa sarja, vakuuttaa Chiappini, jota ei avaus jännitä.

– Minulla on vain fokus siitä, mitä meidän pitää tehdä. Saan videon Pihtiputaan pelistä ja analysoin vastustajaa sen perusteella. Tietääkseni Plokilla on neljä ulkomaalaispelaaja, kaksi Yhdysvalloista (keskipelaaja Serena Warner ja yleispelaaja Courtney Felinski), yksi Australiasta (keskipelaaja Rhiannon Tooker) ja yksi Kroatiasta (yleispelaaja Lana Zonjic).

Mestaruusliigan joukkueissa ei ole enää mitään ulkomaalaiskiintiötä. Se näkyy joukkueiden kokoonpanoissa, jotka ovat entistä ulkomaalaisvetoisempia. Esimerkiksi Kuusamon Pölkyssä pelaa viisi ulkomaan apua. Voimasuhteita on tämänkin takia vaikea arvioida, koska ulkomaalaispelaajien oikea taso selviää vasta kauden aikana.

Chiappinin mukaan LP Viesti on tälläkin kaudella suurin suosikki.

– Viestin jälkeen näyttää kuitenkin tasaiselta. Pohjoisen joukkueet Woman Volley (Rovaniemi) ja Pölkky ovat varmaankin kovia. LP Kangasalaa ei voida aliarvioida koskaan, sen me tiedämme jo viime kaden perusteella. OrPokin on kova, kun sillä on joukkueessaan Mercy Moim.

Myös HPK:ssa näyttää hyvältä.

– Meillä oli hyvä harjoituskausi. Valitettavasti Lisbet Arredondo joutui palaamaan perhesyiden takia Kuubaan. Hän on kokenut ja kansainvälisissä otteluissakin meritoitunut pelaaja. Tällä viikolla meille tullut bulgarialainen Raditsa Vasileva on vielä nuori pelaaja. Hänen fysiikkansa parantamiseksi meidän pitää tehdä vielä paljon töitä.

Viime kaudesta HPK on muuttunut ainakin niin, että joukkueessa on enemmän pelaajia. Tästä Chiappini on mielissään.

– Kilpailu pelipaikoista ja -ajasta on nyt avainsana. Valmentajilla ei ole kuitenkaan valinnan vaikeutta. Valinnat ovat osa valmentajan työtä.

Chiappini painottaa, että HPK on vasta rakentamassa omaa systeemiä. Mitään pikavoittoja ei Kerhossa haeta.

– Tarvitsemme varmasti joka pelaajaamme pitkän kauden aikana. Meillä on liigan lisäksi edessä Suomen cup ja CEV cup. Pelejä on paljon.

Sunnuntain aloituskuusikkoaan ei Chiappini paljasta.

– En tiedä sitä vielä itsekään. Pelaajat painavat hommia kovasti ja haluavat tietysti pelata.

HPK on tälläkin kaudella mukana seurajoukkueiden Euroopan kakkoscupissa, CEV cupissa. Avauskierroksen vastustaja on Sveitsistä Bernin läheltä tuleva Volley Köniz. Joukkueet aloittavat Könizin kotiottelulla 28. lokakuuta. Toinen ottelu on edessä Elenia-areenassa 11. marraskuuta.

– Kansainväliset ottelut ovat tärkeitä sekä seuralle että sen pelaajille. Niistä saatavat kokemukset ovat erittäin hyviä. Pelaajat saavat testata omaa tasoaan kansainvälisestikin, Chiappini sanoo.

kaksi kautta Sveitsissä valmentanut Chiappini tietää tulevan vastustajan tason.

– Se on huippujoukkue, jossa pelaa kymmenen ulkomaalaista pelaajaa.

Chiappini toivoo HPK:n olevan pääsääntöisesti voittajien kastissa.

– Lentopallossa peli ei voi päättyä 0–0 tai 1–1. Ottelun jälkeen olet joko pettynyt tai onnellinen. Minä ollen mieluummin onnellinen, hän naurahtaa. HäSa

 

 

Asiasanat

Menot