Uutiset

Italian miehet eivät kiirehdi isäksi

Italian miehet eivät kiirehdi lasten tekemistä. Saapasmaan miehet saavat ensimmäisen lapsensa keskimäärin kaikkein iäkkäimpinä.
Italialainen mies on tilastojen mukaan 33-vuotias, kun hänen ensimmäinen lapsensa syntyy. Kiirettä ei pidä Suomenkaan mies, sillä Suomi sijoittuu toiseksi yhdessä Espanjan ja Ranskan kanssa. Suomessa mies saa tilastojen mukaan jälkikasvua hieman alle 31-vuotiaana.

Italian miesten lasten saannin arvioidaan viivästyvän etenkin siksi, että siellä miehet elävät vanhempiensa luona pitempään kuin missään muualla. Peräti 40 prosenttia Italian 30-34-vuotiasta miehistä asustaa yhä vanhempiensa kodissa.

Kun italomiehet sitten lopulta saavat lapsen, heiltä ei ole syytä odottaa juurikaan panosta lapsen hoidossa. Tilastokeskus Istat arvioi, että Italian miesten osallistuminen kotitöihin on ”täysin olematonta tai epätyydyttävää”.

Italian naiset saavat ensimmäisen lapsensa keskimäärin 27-vuotiaina. Suomessa ensisynnyttäjien keskimääräinen ikä on korkeampi eli 27,6 vuotta.

STT

Madeleine Albright kokeilee tv-näyttelijänä

Ronald Reagan ja Arnold Schwarzenegger ponnistivat näyttelijän roolista politiikkaan. Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Madeleine Albright kokeilee nyt uravaihtoa toiseen suuntaan. Rautarouva testaa kykyjään tv-näyttelijänä.

Albright nähdään Suomenkin tv-ruuduista tutussa Gilmoren tytöt -sarjassa. Ex-ulkoministeri pääsee osaan, jonka hän tuntee hyvin: Albright esittää itseään.

Sarjan kyseisen jakson tarinassa Albright toimii rauhanneuvottelijana, kun Rory Gilmore ja hänen äitinsä ovat riitaantuneet.

– Olen suuri Gilmoren tytöt -sarjan fani. Opin kuvauksissa, miten vaikeaa on muistaa vuorosanojaan, politiikan voimanainen kertoi.

Albrightin tv-debyytti nähdään Yhdysvaltain televisiossa tällä viikolla.

STT

Intian astrologi ennusti pieleen

Intialainen astrologi on väittänyt pystyvänsä ennustamaan oikein minkä tahansa asian. Torstaille hän oli ennustanut oman kuolemansa parin tunnin tarkkuudella.

Sadat ihmiset tungeksivat pikkukylään katsomaan, miten Kunjival Malviyan ennustus toteutuu. Yleisö joutui pettymään. Malviya, 75, jatkoi elämäänsä kuolinpäivänsä jälkeen vanhaan malliin.

Malviyan sukulaiset ovat jo yrittäneet pelastaa sukunsa ylpeyden maineen. He selittävät, että liian moni paikalle saapunut rukoili Malviyan henkiinjäämisen puolesta.

– Pelkäämme ennustuksen toteutuvan, sillä kaikki hänen ennustuksensa ovat tähän asti pitäneet paikkansa, astrologin poika Anirudh vannoi pari päivää ennen h-hetkeä.
Eikä tässä vielä kaikki.

– Isäni ennusti oman isänsä kuoleman 15 vuotta sitten täsmälleen oikein, astrologin poika muistutti.

Poliisitkin olivat saapuneet paikalle Malviyan ilmoittamana kuolinhetkenä. He epäilivät astrologin yrittävän itsemurhaa, jos ennustus ei muuten ala toteuta.

Astrologeille on Intiassa pariin otteeseen käynyt toteutumatta
jääneiden ennustusten takia huonosti. Vaikka he olisivat ennustaneet jotain aivan muuta kuin oman kuolemansa, heidät on pieleen menneen ennustuksen takia hakattu hengiltä.

STT

Päivän lehti

27.1.2020