fbpx
Uutiset

Italian tuhoisat myrskyt jatkuvat – Sisilian tulvissa ja maanvyöryissä kuoli 12

Sukulaisperheiden illanvietto päättyi surullisesti kun tulvavesi peitti alleen talon ja yhdeksän kuoli.
Yhdeksän ihmistä sai surmansa kun parin sadan metrin päässä sijaitsevan Milicia-joen tulvavedet ja muta peittivät alleen talon, jossa oli kaksi perhettä viettämässä iltaa.

Ainakin 12 ihmistä on kuollut Sisilian saarella Italiassa myrskyjen nostattamissa tulvissa ja maanvyörymissä, kertoivat maan viranomaiset sunnuntaina.

Casteldacciassa lähellä Palermoa yhdeksän ihmistä kuoli kun Milicia-joen tulvavedet peittivät alleen talon jonka sisällä oli kaksi sukulaisperhettä viettämässä iltaa. Kuolleiden joukossa on lapsia ja perheiden isovanhempia, kertoo BBC.

Tämän lisäksi miehen ja naisen kerrotaan kuolleen kun heidän autonsa jäi maanvyörymän alle Cammaratassa. Viranomaiset ovat myös löytäneet bensa-aseman työntekijän ruumiin hänen autostaan Vicarissa.

Useiden kerrotaan olevan kateissa. Pelastajat etsivät muun muassa työvuoroonsa Corleonen sairaalaan matkalla ollutta lääkäriä, jonka auto löydettiin hylättynä tulvien ja maanvyörymien katkaiseman tien varrelta.

Myrskyt ovat jatkuneet useita päiviä

Italiassa on nähty viime päivinä ankaria myrskyjä. Niissä on kuollut 17 ihmistä. Sisilian tapahtumat nostavat myrskyissä kuolleiden määrän 29:ään.

Sunnuntaina Italian pääministeri Giuseppe Conte kertoi Twitterissä matkustavansa Sisiliaan. Hän kertoi olevansa jatkuvasti yhteydessä Pohjois-Italian viranomaisiin dramaattisen tilanteen takia.

Rankkasateet ja myrskytuulet ovat moukaroineet Italiaa useita päiviä. Myrsky on saartanut useita kyliä, katkonut teitä ja kiskonut miljoonia puita juuriltaan. Pahiten myrskyt ovat iskeneet Trentinon ja Veneton alueille Italian pohjoisosassa.

Lauantaina Veneton kuvernööri Luca Zaia kertoi myrskyn aiheuttaneen alueella ainakin miljardin euron arvoiset tuhot.

Asiasanat

Menot