fbpx
Uutiset

Itsenäisyys on kallis lahja

-Sankarihaudat puhuvat karua kieltään. Ne kertovat myös uskomattomasta rakkaudesta, välittämisestä ja hiljaisista sankariteoista, puhui kirkkoherra Soili Juntumaa Rengossa itsenäisyyspäivänä sankarihaudoilla seppeleenlaskutilaisuudessa.

Juntumaa muistutti puhumisen tärkeydestä. Jokaisella on oma tarinansa, joka ansaitsisi tulla kerrotuksi tuleville polville – jo tänään.

Ilveskodin itsenäisyyspäiväjuhlassa puhunut Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piirin toiminnanjohtaja Marja Anttonen kiitti veteraanisukupolvia: Te olette jättäneet Suomen meille jälkipolville erinomaisessa kunnossa. Elämäntyötänne voi vain ihailla ja kunnioittaa.

Itsenäisyyspäivän juhlia ja seppeleenlaskutilaisuuksia sankarihaudoilla järjestettiin kaupungissa ruutukaava -aluetta kauempanakin, eli Hämeenlinnan liitoskunnissa.

Tervakosken seuratalolla puhunut Janakkala-Seuran puheenjohtaja Elina Göös muistutti kansakoululaitoksemme kehittäjän Uno Cygnaeuksen perinnöstä: Kasvatuksella on kodista alkaen ääretön merkitys. Tarvitaan veljellisyyttä, yhdenvertaisuutta ja vapautta.

“Kuitenkin meistä jokainen, omalla paikallaan ja tavallaan – omana itsenään, on merkkihenkilö. ” (HäSa)

Menot