fbpx
Uutiset

Itsenäisyyslinja houkuttelee Hattulaan

Hattulan kunnanjohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä 15 hakemusta. Valtakunnallisesti tunnetuin nimi hakijoiden joukossa on Työeläkevakuuttajat Tela ry:n johtajana työskentelevä Eero Lankia.

Moni muistaa hänet pitkän linjan keskustavaikuttajana, joka on toiminut kansanedustajana ja Suomen Keskustan puoluesihteerinä.

Lankia kertoo, että kuntakentän asiat ovat aina kiinnostaneet häntä.

– Ja Hattulan tapauksessa olen ihaillut sitä positiivista itsepäisyyttä, jolla kunta on pitänyt puoliaan. Oman päätösvallan puolustaminen ja aktiivinen yhteistyö ovat myös itselleni tärkeitä asioita, Lankia kertoo.

Hän asuu Kirkkonummella ja kehuu myös Hattulan hyvää sijaintia.

Lähiseudulta kaksi hakijaa

Paikallisia hakijoita joukossa on vain kaksi eli hattulalainen varatuomari Arto Viljanen sekä Hausjärven hallintojohtaja Aleksi Heikkilä.

Viljanen on yrittäjä, ja hän toimii myös FC Hämeenlinnan toimitusjohtajana. Viime kevään eduskuntavaaleissa hän pyrki kansanedustajaksi kokoomuksen riveistä.

Hän kertoo, että kunnanjohtajan pesti kiinnostaisi mielenkiintoisen toimenkuvan takia.

– Tehtävässä pitää olla hyvin verkostoitunut ja omata hyvät ihmissuhdetaidot, ja minulla olisi mielestäni tähän paljon annettavaa. Haluan myös olla kehittämässä kotikuntaani, hän sanoo.

Hattulan itsenäisyydestä Viljanen sanoo, että kunnanjohtajan pitää kunnioittaa demokraattista päätöksentekoa eli valtuuston kantaa.

Hakijoiden joukossa on samoja henkilöitä, jotka hakivat myös Janakkalan kunnanjohtajan paikka toissa syksynä. Tähän joukkoon kuuluvat Kuhmoisten kunnanjohtaja Anne Heusala, hallintotieteiden maisteri Olli Ikonen Säkylästä sekä Punkalaitumen kunnanjohtaja Heidi Rämö.

“Tällä porukalla eteenpäin”

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) on tyytyväinen haun tulokseen.

– Itse arvioin, että hakijoita kertyisi 10-15 eli tämä meni ylärajalle. Ja mukana on kokenutta väkeä, esimerkiksi neljä nykyistä kunnanjohtajaa. Tällä porukalla pääsemme eteenpäin, hän summaa.

Tuomola kertoo, ettei paikallisten hakijoiden vähyys ollut hänelle yllätys.

– Sellaisen käsityksen olin saanut jo etukäteen, ettei esimerkiksi kunnan henkilöstöstä ole hakijoita. Kyvykästä väkeä meillä olisi ilman muuta ollut, hän sanoo.

Tuomola kertoo, että kunnanhallitus valitsee haastateltavat hakijat 14. toukokuuta ja haastattelut tehdään 22. toukokuuta. Hän arvioi, että haastatteluun kutsutaan neljä tai viisi henkilöä.

Tarkoitus on, että kunnanvaltuusto valitsee uuden kunnanjohtajan kesäkuun kokouksessaan. Hattulan nykyinen kunnanjohtaja Martti Pura jää eläkkeelle syksyllä. (HäSa)

Menot