Uutiset

Itsepalvelulaitteet käyttöön huhtikuun puolivälissä

Jukolan kirjaston uudet lainaus- ja palautusautomaatit ovat asukkaiden käytössä 16. huhtikuuta alkaen. Automaatteja tulee kaksi.

Tällöin kirjasto siirtyy myös toimimaan osin itsepalvelukirjastona nykyisten aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin henkilökuntaa ei ole töissä.

Automaattien asennus tehdään 28. ja 29. maaliskuuta, jolloin kirjasto on suljettu.

Huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana asukkaiden on mahdollista osallistua koeryhmään, joka testaa itsepalvelulaitteita aamuisin kello 8 alkaen ennen kirjaston varsinaista avautumista.

Ryhmään voi hakeutua joko ilmoittautumalla Jukolan kirjastoon tai kirjastotoimenjohtaja Inkeri Jurvaselle.

-On hyvä kokeilla, että homma toimii. Pystymme tekemään vielä korjauksia, jos tarvitsee, Jurvanen sanoo.


Valvonnalla järjestys kuriin

Itsepalvelukirjaston käyttäjä saa Jukolan kirjastosta uuden kirjastokortin, jolla pääsee sisään ovista annetun pin-koodin näppäilemällä. Samalla kortilla tapahtuu myös lainaus.

Kortin saavat 15 vuotta täyttäneet. Alle 15-vuotias pääsee kirjastoon itsepalveluaikana vain takaajan seurassa. Kortteja annetaan halukkaille itsepalvelulainaajille 2. huhtikuuta lähtien.

Meneillään on kulunvalvontajärjestelmän rakentaminen. Kirjastoon tulee tallentava kameravalvonta. Itsepalveluaikana tiloissa käy myös vartija.

-Jos levottomuuksia havaitaan, vartijoiden käyntejä lisätään, Inkeri Jurvanen kertoo.

Huhtikuun 16:nnesta päivästä lähtien Jukolan kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-22 sekä perjantaina ja lauantaina kello 8-17. Nykyisin kirjasto on lauantaisin suljettu.

Kaikkiaan Jukolan kirjaston investointi maksaa 100 000 euroa, josta kaupungin investointirahaa on 70 000 euroa. Loppusumma on opetusministeriöltä. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020