Uutiset

Itsevaltiaista tuli elävää elämää

Television herroilla meni aikoinaan pupu pöksyyn. He lakkauttivat suosikkisarjani Itsevaltiaat.

Nyt Itsevaltiaat on muuttunut lihaksi.

Jyrki Katainen (kok.) muistuttaa päivä päivältä enemmän piirrossarjahahmoaan, joka oli robotti. Kasvoilla on sama epätoivoinen hymy ja silmät kiiltävät.

Millaisen hahmon Timo Soinista (ps.) saisikaan Itsevaltiaisiin!

Nyt on tyydyttävä tosielämään, mutta Katainen, Soini, Urpilainen (sd.) ja kumppanit ovat kyllä panneet parastaan. Tällaista tosi-tv:tä harvoin näkee.

Ennen vanhaan hallitusneuvotteluja junnattiin pari viikkoa vaalien jälkeen jossain Säätytalon hämyssä. Kaikki tiesivät jo etukäteen, mitä tapahtuu ja suurin piirtein, millaisella ohjelmalla sieltä tullaan ulos.

Vain ministerilista saattoi sisältää joitakin yllätyksiä. Ei yleensä kuitenkaan monta, sillä vanhat konkarit pitivät puolensa.

Nyt näyttää siltä, että kaikki on vielä mahdollista, vaikka Katainen julkisti jo hallituspohjan.

Oltiin niin satavarmoja, että persut on pakko saada hallitukseen, mutta kuinka kävi?

Sitten ajateltiin, että Katainen ja Urpilainen ovat jo petanneet kaiken valmiiksi öisissä Portugali-orgioissaan, jotka olivatkin suurta teatteria.

Katainen otti nokkiinsa, kun Urpilainen rupesi käymään omia neuvottelujaan eduskunnan vasemmalla laidalla.

Urpilainen poltti hihansa, kun Katainen ei neuvotellut etukäteen, ketkä tulevat persujen kokoiseen aukkoon.

Katainen kiskaisi maton Urpilaisen jalkojen alta nimeämällä tuossa tuokiossa hallituspuolueet, joihin Vasemmistoliitto ei kuulu.

Urpilainen joutui ottamaan aikalisän säilyttääkseen edes osan uskottavuudestaan.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Lähtevätkö vihreät mukaan, vaikka ottivat vaaleissa takkiinsa ja ilmoittivat lukuisia kertoja vetäytyvänsä oppositioon.

Kuinka kova on hallituskiima? Kristillisdemokraateilla on taatusti kova halu, kun takana on pitkä kuiva kausi oppositiossa.

Mielenkiintoista nähdä, istuvatko kristillisdemokraatit hallituksessa, joka esittää sukupuolineutraalin avioliiton hyväksymistä.

Entä vihreät. Ovatko he mukana hallituksessa, joka taas hyväksyy lisää ydinvoiman rakentamista? Kuinka KD ja vihreät mahtuvat samaan porukkaan?

Huominen näyttää, päästäänkö näiltä pohjin ohjelmaneuvotteluihin.

Ehkä kaikkea ei ole vielä nähty. Kataisen, Soinin ja Urpilaisen tosi-tv saattaa vielä esittää seuraavankin jakson, jossa esiintyy nousevana tähtenä vaalihaavojaan nuoleva kepu.

Toisaalta tuskin maltamme odottaa kepu-persujen uusia oppositioavauksia. Vasurit vaikuttavat tässä seurassa vakavamieliseltä nuorisoseuralta.

Tästä tulee mehevä vaalikausi niin kauan kuin sitä kestää.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic