Uutiset

Ivataanhan savolaisiakin

Euroopassa velloo poliitikkoja ja erityisesti heidän mielipiteitään ja puheitaan tuomitseva homomyönteinen ilmiö.

EU:n pääkomissaari José Manuel Barroso joutui vaihtamaan italialaisen komissaariehdokkaansa tämän homopuheiden takia. Pehmeitähän mies puhui, siitä ei pääse mihinkään. Ajatukset tuomittiin parlamentissa syvän suuttumuksen valassa ja fiksumpi antoi periksi.

Ruotsin tasa-arvoministeri Jens Orback imaistiin julkisuuden silmään puheistaan, jotka tulkittiin liian ydinperhesidonnaisiksi ja samalla homopeloksi.
Voi tavaton sentään, totiseksi on maailma mennyt. Perhettä, jossa on isä, äiti ja lapset ei sovi liiaksi ylistää. Homojen sielunelämääkö pitää varjella ja olla kieli keskellä suuta?

Minä ja monet muut olemme toistuvasti syyllistyneet tietoiseen savolaisten ivaamisen, vaikka olen äidin puolelta kyseistä heimoa.

Laeskanpulskeista lötjäkkeistä, aenaesisista piällysmiehistä huastellaan tosj tarinoeta, piäkaapuntija myöten Savon maviasta, mutta vastuu lykkäytyy kullonnii kuulijoelle. Näille kalakukon ja kokkeljpiimän naatinnoista vaelle jiäneille ölliköille, pilikkoojille.

Odotan sydän kylmänä, koska savolaisjutut tulkitaan kiihotukseksi kansanryhmää vastaan ja linnan portti kolahtaa perässäni kiinni.
Kohta kai joutuu häpeillen anelemaan anteeksi sitäkin, että sattuu olemaan hetero.

Lähipiiriini ei tietääkseni kuulu seksuaalisiin vähemmistöihin lukeutuvia. He eivät ole hakeutuneet seuraani enkä minä heidän. Niinpä minulle ei ole avautunut tilaisuutta retostella heidän ominaisuuksiaan ja testata heidän toleranssiaan, edes huumorimielellä.

Muiden ihmisten ilta-askareista ja yöelosta voidaan laskea kovaakin leikkiä, mutta ei homojen.

Joku herrasmies nimetään varsin vähäisin näytöin lääninpässiksi tai elämänjanoinen naisihminen jo muutaman kokeilukierroksen jälkeen asenteiltaan suopeaksi kevytkenkäiseksi hempukaksi. Leimaa he kantavat lopun ikänsä, syyttä tai syystä.

Ei tällaisista hyvinkin henkilöön käyvistä määrityksistä kukaan kohahda, kunhan hekottelevat, jotkut jopa kadehtivat.

Mutta lausahdapa työyhteisössäsi tai julkisesti leikilläsikin homoista jotain, niin tuonaan on syrjintäasiamiestä ja tasa-arvovaltuutettua kimpussasi, posti kantaa painokanteita ja haastemiehet kolkuttelevat ovella.

En ole ketään kalvamassa, eläkööt ja olkoot. Mutta ei voi välttyä ajatukselta, että jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Savolaisraukat saavat jatkuvasti kuulla yhtä ja toista, mutta kukaan ei heitä puolusta.

Homot tai heidän puolestapuhujansa ovat kovin herkkähipiäisiä suhteessaan huulenheittoon.

Suomalaiset suhtautuvat ylipäätään vähemmistöihinsä sivistyneen hienovaraisesti, joskaan ei tyystin välinpitämättömästi.

Suvaitsemattomimmat, jotka vähiten maailman asioista tietävät, pitävät tietysti suurinta ääntä.

Päivän lehti

4.4.2020