Uutiset

J.Lo täysin kyllästynyt olemaan J.Lo

Pop- ja filmitähti J.Lo on täysin kyllästynyt olemaan J.Lo. Jennifer Lopez katuu katkerasti, että hän otti aikanaan käyttöön moisen lempinimen.

– En ole J.Lo, hän ei ole oikea henkilö. Hän oli vain roolihahmo, joka karkasi todella käsistä, Lopez harmittelee.

Tähti olikin vähällä antaa tulossa olevan albuminsa nimeksi Call Me Jennifer eli Kutsu minua Jenniferiksi.

– Se olisi ollut tapa sanoa hyvästi koko J.Lo-jutulle. Levyn nimeksi tulee kuitenkin Rebirth (suomeksi Uudelleensyntymä). Se on täydellinen nimi, koska se merkitsee niin paljon enemmän.

Lopezin filmiura on notkahdellut viime vuosina pahoin.
Pohjanoteeraus oli hänen ja Ben Affleckin tähdittämä elokuva Gigli, joka on Hollywoodin kautta aikain pahimpia floppeja.

STT-DPA

On niin hikikin

Turistien tuoma pöly ja kosteus on uhka Michelangelon legendaariselle David-patsaalle. Pulmasta ilmoitti patsaan säilytyspaikan, Firenzen Galleria dell’Academia -museon henkilökunta.

On ensinnäkin käynyt ilmi, että hikiset turistit aiheuttavat patsaalle haitallista kosteutta museosaliin. Ihmisten mukana saliin tulee myös runsaasti pölyä.

– Pöly voi kuulostaa harmittomalta asialta. Kaupunkipöly kuitenkin sisältää runsaasti kemikaaleja, muistuttaa museon johtaja Franca Falletti.

Museo pohtii nyt keinoja haittojen estämiseksi. Eräs ratkaisu olisi muuttaa salin ilmanvaihtoa niin, että ilma puhallettaisiin viisimetrisen patsaan takaa kohti kävijöitä.

Näin ainakaan pöly ei pääsisi pinttymään patsaan pintaan.
Saattaa myös käydä niin, että turisteja kehotetaan peseytymään tarkasti, ennen kuin he tulevat Davidia ihailemaan.

STT-Reuters

Kalastaja-Carter eläinsuojelijoiden hampaissa

Yhdysvaltain ex-presidentti Jimmy Carter on joutunut eläinsuojelijoiden epäsuosioon kalastusharrasteen vuoksi. Eläinsuojelijoiden mukaan Carterin tulisi lopettaa kalastaminen, koska se ei sovi yhteen Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ex-presidentin humanitäärisen työn kanssa.

Vaatimuksen takana on Yhdysvaltain keskeisiin eläinsuojelujärjestöihin lukeutuva PETA. Järjestö sai kimmokkeen Carterin kovisteluun, kun tämä kertoi olevansa kalamiehiä Jay Lenon tv-show’ssa.

– Pyydämme presidentti Carteria miettimään asian läpikotaisin ja jättämään kalat veteen, minne ne kuuluvat, PETA ilmoitti lehdistötiedotteessa.

Carter ei ole toistaiseksi kertonut, aikooko hän jatkaa Ahdin annin narraamista.

Jimmy Carter oli Yhdysvaltain presidentti vuosina 1977-1981. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2002.

STT-Reuters

Päivän lehti

7.8.2020