fbpx
Uutiset

J. Rinta-Joupilla vauhdikas alku Hämeenlinnassa

J. Rinta-Jouppi saapui tänä kesänä Hämeenlinnaan. Yritys avasi käytettyjen autojen liikkeen Kaurialassa Eino Leinon kadulla elokuun lopussa. Toimipisteitä sillä on nyt kaikkiaan kymmenellä paikkakunnalla.

Hämeenlinnan-myymälässä työskentelevä automyyjä Timo Laurell kertoo, että kaupungissa oli selvästi ehditty jo odottaa uutta tulijaa.

– Avajaisissa saavutimme kaikki tavoitteemme. Ostajia oli paljon liikkeellä, ja muutenkin kaikki on alkanut hyvin, hän kertoo.

J. Rinta-Joupin kehitysjohtajan Harri Paavolan mukaan Hämeenlinnaan tulo kuuluu osana yrityksen pitkäaikaiseen kehitykseen. Kaurialan autoliikekeskittymästä löytyi sopiva tyhjä tila.

– Meille on tärkeää olla isojen teiden varsilla, missä on tulevaisuus. Ajattelimme perinteisesti niin, että mitä enemmän liikkeitä on samalla alueella, sitä enemmän sinne tulee myös ihmisiä. Pohjanmaan pelloilla olemme tämän oppineet. Joukkueessakin on aina monta pelaajaa, hän sanoo.

Koko Hämeenlinnan kaupan kasvulle olisi Paavolan mielestä eduksi, jos mahdollisimman moni autoliike pitäisi itsestään meteliä ja rummuttaisi, että kaupunkiin kannattaa pistäytyä myös auto-ostoksille.

– Laskemme sen varaan, että Hämeenlinnan sijainti on keskeinen ja kaupunkiin on helppo tulla, hän sanoo.

Kaurialan liike on melko pieni verrattuna J. Rinta-Joupin muihin toimipaikkoihin. Tulevaisuudessa voidaan ehkä kuitenkin odottaa laajentumista. Suunnitelmat ovat jo Paavolan mukaan selvät, mutta niitä ei vielä huudella ulospäin.

– Menemme uusiin paikkoihin aina paikkakuntaa kunnioittaen, hän painottaa.

Omaa autokorjaamoa Rinta-Joupilla ei Hämeenlinnassa ole, mutta Laurell uskoo kaikenlaisen palvelun hoituvan hyvin naapurissa sijaitsevien muiden yritysten kanssa.

– Omiin tiloihimme tulee ulkopuolinen korjaamoyrittäjä, ja lisäksi lähellä on rengasliike, tuulilasiliike, muita pikku korjaamoja ja merkkiliikkeitä, hän luettelee.

Paavola kuvailee J. Rinta-Jouppia ja sen henkilökuntaa oman tien kulkijoiksi.

– Emme jää tuleen makaamaan. Otamme paljon riskejä ja kokeilemme uusia asioita. Jos ne eivät toimi, voimme ottaa ne nopeasti takaisinkin. Jos vaivuttaisiin synkkyyteen, jouduttaisiin paikkaan, josta ei pääse omin voimin pois, hän pohtii.

Riskinotto on mitä ilmeisimmin kannattanut, sillä koko yrityksessä viime vuodet ovat sujuneet myötäisissä tuulissa. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla myynti kasvoi 23 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Menot