Uutiset

"Ja kauneimmat valittiin"

Nuorten ääni kuuluu Hattulan kunnalliselämässä vielä tulevinakin vuosina. Näin vakuuttavat Hattulan vastavalitut ja paikkansa jättävät nuorisovaltuutetut kuin yhdestä suusta.

-Joissakin kunnissa nuorisovaltuuston toiminta on voinut alkaa hyvin, mutta lässähtänyt kun kausi vaihtuu, väistyvä puheenjohtaja Sampo Turunen sanoo.

Hattulassa lässähdystä ei päästetä tapahtumaan. Vuosiksi 2011-2013 valitussa nuorisovaltuustossa jatkaa viisi edellisen kauden jäsentä. Seitsemän uutta jäsentä valittiin nettiäänestyksellä.

-Uusia saatiin aika mukavasti, nuorisovaltuuston taustatukena toimiva nuorisotyöntekijä Jenni Kostamo kertoo.

Ehdolle asettui 31 nuorta, joista yllättäen suurin osa oli poikia.

-Ja kauneimmat valittiin, uudet valtuutetut Mikko Myllymäki ja Oskari Perikangas vitsailevat.

Vilkas ehdokasasettelu ja verraten korkea äänestysprosentti (31,4) eivät tulleet tyhjästä.

-Viimeiset kaksi vuotta olemme tehneet nuorisovaltuustoa näkyvämmäksi. Ennen sitä ei tunnettu, väistyvä varapuheenjohtaja Anna Ilkka sanoo.

Näkyvyyttä toiminnalle ovat tuoneet erilaiset tapahtumat ja aloitteet. Nuorisovaltuusto ehdotti esimerkiksi Parolan koulun vieressä olevan yleisurheilukentän kunnostamista. Suunnitteluun varattiinkin määräraha kuluvan vuoden talousarvioon.

Lisäksi valtuutetut kiersivät ennen nuorisovaaleja kouluissa kertomassa työstään ja siitä, miten nuoret voivat vaikuttaa kotikuntansa asioihin.

-Kouluvierailu sai minutkin mukaan. Pitihän sitä tulla vaikuttamaan, kun mahdollisuus annettiin, Parolan lukion toista luokkaa käyvä Mikko Myllymäki sanoo.

Nuorisovaltuuston edustajat saavat Hattulassa osallistua kaikkien lautakuntien ja valtuuston kokouksiin. Heillä on puheoikeus. Kunnan päättäjien kanssa pidetään kerran, pari vuodessa keskustelutilaisuus, jossa nuorten näkökulmia ja toiveita käsitellään.

-Tässä on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Meitä on kuunneltu ja mielipiteitämme on kunnioitettu, toiselle kaudelle jatkava Heidi Järvinen sanoo.

Hattulan nuorisovaltuustoon valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi uusina jäseninä Mikko Myllymäki, Oskari Perikangas, Karoliina Kauhanen, Jaakko Lahti, Ville Saksa, Mikko Hämäläinen ja Tanja Knuuttila. Varajäseniksi valittiin Ainomaria Harjunpää, Jere Toivonen, Kalle Tuominen ja Jere Pekonen. (HäSa)