Uutiset

Jäähalliyhtiö pyytää 1,3 miljoonan lisälainaa

Hämeenlinnan jäähalliyhtiö anoo kaupunginhallitukselta ja valtuustolta lisälainaa jäähallin ja harjoitushallin peruskorjaus- ja laajennuskustannuksiin.

Hankkeen kustannuksiksi arvioitiin vuonna 2007 seitsemän miljoonaan euroa. Lopulliset kustannukset nousivat kuitenkin yli kahdeksan miljoonan.

Yhtiö esittää nyt kaupungille, että valtuusto myöntäisi sille 1,3 miljoonan korottoman lainan 10 vuodeksi. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Jos se päättää esittää valtuustolle, että laina myönnetään, summa pitää sisällyttää vuoden 2011 talousarvioon, samoin sen lyhentämiseen tarvittava 130 000 euron vuosiavustus.

Valtuusto hyväksyi kuuden miljoonan lainantakaukset maaliskuussa 2008. Asiasta käytiin silloin värikäs keskustelu.

Jäähalliyhtiön mukaan naisten jääkiekon MM-kisat 2009 piti alunperin jakaa Hämeenlinnan ja Vantaan kesken. Hallien remonttisuunnitelmat ja kustannusarvio tehtiin tältä pohjalta.

Myöhemmin kansanvälinen jääkiekkoliitto halusi keskittää kisat Hämeenlinnaan. Se merkitsi lisäremonttia harjoitushallissa. Asiasta informoitiin kaupunginhallitusta. Halliyhtiön mukaan rahoituksesta sovittiin, että lopullisten kustannusten selvittyä siitä tehdään esitys valtuustolle. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic