Uutiset

Jäähinta jäytää ulkopaikkakuntalaisen kukkaroa

Hämeenlinnalaisten jääkiekkojunnujen ja taitoluistelijoiden jäävuorojen hinta halpenee vuoden alusta, mutta ulkopaikkakuntalaisten nousee.

Korotus tuntuu ulkopaikkakuntalaisten vanhempien pussissa, sillä lähes joka kolmas HPK:n kilpajoukkueissa pelaava junnu tulee Hämeenlinnan ulkopuolelta.

Kaupungin tukipäätös laski hämeenlinnalaisten nuorisotunnin jäähinnan 64 eurosta 51 euroon. Sen sijaan ulkopaikkakuntalaiset maksavat jäävuorostaan noin 16 euroa enemmän kuin ennen.

Niin HPK:n juniorijääkiekon puheenjohtaja Antti Toivonen kuin Hämeenlinnan Jäähallit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tamminenkin toivovat ympäristökuntien heräävän tukemaan jääkiekkojunnujaan, jottei korotus jäisi vain vanhempien maksettavaksi.

Tuesta huolimatta jäävuoron hinta on Hämeenlinnassa edelleen kansallista keskiarvoa korkeampi.

– Arvioisin keskiarvon pyörivän 30-40 eurossa. Joissakin kunnissa jäävuorosta ei peritä ollenkaan maksua, Toivonen huomauttaa.

Ulkopaikkakuntalaisten vanhemmat eivät ole vielä älähtäneet jäävuoromaksujen korotuksesta. HPK:n juniorijääkiekko ry:n hallituksen kokouksessa selviää ensi viikolla, miten kausimaksut hinnoitellaan uusiksi. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic