Uutiset

Jäähyt LaSBin riesana Porvoon ottelussa

Lammin Salibandy menetti voiton reilussa kuudessa minuutissa salibandyn Divarin keskiviikkoisessa vierasottelussaan Porvoon Salibandyä vastaan. PSS otti tärkeät pisteet 6–4 (1–0, 0–2, 5–2) -voitolla.

Lammilaiset lähtivät kolmanteen erään 2–1-johdossa. Erän alussa Henri Vilenille tuomittiin viiden minuutin rangaistus, josta PSS rankaisi kolmella maalilla ja siirtyi 4–2-johtoon.

Vilenin jäähyn jälkeen lähti LaSB:n Aki Syrjälä kahden minuutin istunnolle ja taas PSS iski.

LaSB ei kuitenkaan helpolla antautunut. Roope Kainulainen toi vieraat kahden maalin päähän ja Tino Nivala jo maalin päähän, kun LaSB haki osumia kuudella kenttäpelaajalla. Kiri kuitenkin pysähtyi lopullisesti viisi sekuntia ennen loppua. Tuomas Haapalainen sinetöi loppunumerot tyhjiin.

– Kaksi erää oli tasaista ja me vähän edellä. Sitten sattui harmiton tapahtuma. Maila osui vastustajan kasvoihin. PSS käytti mahdollisuutensa hyvin hyväkseen. Pienen kirin saimme lopussa aikaan, mutta rinnalle emme päässeet, selvitti LaSB:n valmentaja Kai Vitie.

Hän ei protestoinut omiensa jäähyjä.

– Vahinkohan se ensimmäinen kolmannen erän jäähy oli, mutta maila osui joka tapauksessa vastustajan kasvoihin. Toisessa jäähyssä meidän pelaaja pelasi palloa kädellään.

LaSB teki toisessa erässä kaksi maalia. Heikki Hätönen tasoitti pelin ja Henri Färlin (1+1) vei lammilaiset johtoon. Syöttöpisteitä LaSBista ansaitsivat myös Perttu Koljonen (0+2) ja Aki Syrjälä. Maalivahti Kaapo Kettunen torjui 17 laukausta.

LaSB jatkaa Divaria kotiottelulla Keravan Blackbirdiä vastaan ensi viikon lauantaina. Sen jälkeen joukkueella on kaksi vierasottelua ja sarja päättyy 1. maaliskuuta kotiotteluun Rauman SalBaa vastaan.

– Jotain on nyt keksittävä, että saataisiin kotonakin pisteitä. Ei auta kuin uskoa, että sarjapaikan säilytämme. Pelejä on riittävästi, eikä meillä ole viivaan tällä hetkellä matkaa kuiin piste, Vitie arvioi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020