fbpx
Uutiset

Jääkiekkoagentti haastaa Jokerit oikeuteen maksamattomien palkkioiden vuoksi

Jääkiekkoagentti Jarmo Korkin toimisto Professional Sport Service FI (PSSFI) on jättänyt Helsingin käräjäoikeuteen haastehakemuksen jääkiekkojoukkue Jokereille. Kork vaatii Jokereilta maksamattomia agenttipalkkioita.

Kiistat liittyvät maalivahtien Ryan Zapolskin ja Riku Heleniuksen sopimuksiin. Zapolski siirtyi Lukosta Jokereihin kaudeksi 2016-2017, ja PSSFI:n mukaan Jokerit hyväksyi, että seura maksaa agentin palkkion. Palkkio jäi kuitenkin haastehakemuksen mukaan maksamatta Zapolskin sopimuksen toiselta vuodelta (2017-2018).

Haastehakemuksen mukaan Jokerien general manager Jari Kurri pyysi, että Jokerit voisi maksaa agenttipalkkion Suomen ulkopuolelle Venäjä-pakotteiden vuoksi. Lasku lähti Jokereille PSSFI:n virolaisen yhteistyökumppanin Projar Investin nimissä.

Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen halusi kommentoida haastehakemusta STT:lle vain tältä osin.

– Me emme ole olleet aloitteellinen sen suhteen, mihin (maahan) lasku maksetaan. Se tieto on virheellinen, Kohonen sanoi, mutta ei halunnut kommentoida haastehakemusta muuten.

Haastehakemuksen perusteella Jokerit on sitä mieltä, ettei PSSFI enää edusta Zapolskia, joka edelleen pelaa Jokereissa.

Toinen kiista koskee Heleniuksen sopimuksen purkua toissa kesänä. Heleniuksella oli tuolloin sopimus Jokerien kanssa vielä seuraavaksi kaudeksi, mutta joukkue ja Helenius sopivat sopimuksen purkamisesta siten, että Jokerit maksaa Heleniukselle korvauksen kahdessa erässä.

Helenius pyysi tekstiviestillä Kurrilta, että Jokerit maksaisi Korkin palkkion pelaajasopimuksen purkamisesta. Helenius kertoi Kurrille syyksi sen, että se auttaisi häntä verotuksellisesti. Haastehakemuksen mukaan Kurri hyväksyi järjestelyn tekstiviestillä, mutta Korkin palkkiota ei ole maksettu.

Suomessa jääkiekkoilijoiden agenteille maksamat palkkiot ovat verovähennyskelpoisia tulonhankkimiskuluja.

Haastehakemuksesta uutisoivat Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Asiasanat

Menot