Uutiset

Jääkiekkoilija Niemelle syytteet nuuskan salakuljetusjutussa

Ässien entinen jääkiekkoilija, alkavalla kaudella KHL-seura Jokereita edustava Mika Niemi saa syytteet salakuljetuksesta ja veropetoksesta. Syytteet liittyvät Porin suureen nuuskan salakuljetusjuttuun. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa nettisivuillaan.

Tullin rikostutkinnan mukaan Niemi oli jutun päätekijäksi epäillyn 36-vuotiaan porilaisen miehen tärkeä asiakas. Päätekijää epäillään törkeistä veropetoksista, salakuljetuksesta ja alkoholirikoksesta.

Satakunnan Kansan mukaan jääkiekkoilija Niemi saa ensi marraskuussa Satakunnan käräjäoikeudessa seuraa syytettyjen penkille muun muassa jalkapalloilija Samu-Petteri Mäkelästä. Häntä vastaan on nostettu syytteet törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Kaksi syyttäjää on tähän mennessä nostanut syytteet 11 henkilöä vastaan, yhtään syyttämättäjättämispäätöstä ei ole vielä tehty, kun yhden rikosepäilyn käsittely on vielä kesken. Syytettyjen joukossa on useita Ässien entisiä pelaajia ja kuriositeettina jopa yksi entinen SM-liigan erotuomari.

Nuuskakauppiaalla oli Tullin esitutkinnan mukaan noin 60 asiakasta. Valtaosa heistä selvisi sakoilla, eikä heitä vastaan nostettu syytteitä.

Lue lisää aiheesta Satakunnan Kansasta.