Uutiset

Jaakko Reinoselle Rollo-pronssia

Kuuden uimarin tiimi Hämeenlinnan Uimaseurasta kilpaili viikonloppuna 10–13-vuotiaiden pitkän radan Suomen mestaruuksista Rollo-uinneissa Kotkassa. Kauden pääkisoista jäi tavoitteiden mukaisesti käteen runsaasti ennätyksiä, mutta myös useita pistesijoja ja pronssinen mitali.

Jaakko Reinonen, 13, nappasi kolmannen sijan ikäsarjansa 200 metrin sekauinnissa omalla ennätysajallaan. Tiukassa kisassa hän jäi hopeamitalista vain muutaman kymmenyksen.

Myös muut Jaakon uinnit olivat viikonloppuna loistavalla tasolla. Hän sijoittui kuudenneksi 400 metrin vapaauinnissa sekä 100 metrin selkäuinnissa, vapaauinnissa ja rintauinnissa. 100 metrin perhosuinnissa hän ylsi kahdeksannelle sijalle. Kaikissa lajeissaan Jaakko paranteli omia ennätyksiään.

– Jaakko osoitti taas viikonloppuna monipuolisen osaamisensa altaassa. Hän oli kaikissa ikäsarjansa lajeissa pistesijoilla ja ui koko rankan viikonlopun ajan tasaisen hyviä uinteja, kertoo valmentaja Katarina Mustonen.

Läjäpäin ennätyksiä

HäUS:n kisatiimi ui yhteensä 20 henkilökohtaista lajia ja 15 lajista tuli ennätyksiä.

Jo kolmansissa Rollo-kisoissaan uinut Sofia Nieminen, 12, paransi ennätyksiään 200 metrin sekauinnissa ja 100 metrin vapaauinnissa. Myös muut lajit olivat erittäin lähellä ennätysaikoja. 100 metrin rintauinnissa Sofia sijoittui ikäsarjansa yhdeksänneksi jääden pistesijasta vain pari kymmenystä.

Ryhmän kokeneempaan kaartiin kuuluu myös Emma Kajanto, 12, joka ui upeat ennätykset 100 metrin selkäuinnissa ja vapaauinnissa. Molemmissa lajeissa hän paransi lähtösijoitustaan parikymmentä pykälää. Emman uinnit olivat teknisesti porukan parhaimmistoa.

Kisatiimin kuopus Siiri Reinonen, 9, pamautti ennätyksiinsä uudet lukemat kaikissa lajeissaan. 100 metrin vapaauinnissa parannusta tuli lähes viisi sekuntia, 50 metrin rintauinnissa lähes kaksi sekuntia ja 50 metrin rintauinnissa reilu sekunti. Kisajännityksestä huolimatta tämä pikkuneiti osoitti kehittyneensä kauden aikana huimasti.

Ensimmäiset Rollo-uintinsa uivat myös 12-vuotiaat Ada Aartela ja Hanni Riikonen.

Ada pudotti ennätyksestään lähes kolme sekuntia 100 metrin vapaauinnissa ja nosti sijoitustaan parikymmentä sijaa ylöspäin. Hanni ui 100 metrin rintauinnissa aivan ennätyksensä pintaan, vaikka kisajännitys teki tytölle pienet tepposet.

Tyttöjen 4×100 metrin vapaauintiviestissä joukkue petrasi yhteisaikaansa komeat 11 sekuntia. Joukkueessa uivat Sofia Nieminen, Ada Aartela, Hanni Riikonen ja Emma Kajanto. Isoimman parannuksen viestissä teki Hanni, joka paransi omaa aikaansa yli 7 sekuntia.

– Kisoista jäi päällimmäiseksi ainakin valmentajalle todella hyvät tunnelmat. Kaikki uimarit uivat omalla tasollaan ja ylsivät tavoitteisiinsa. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Mustonen iloitsee. (HäSa)

Asiasanat