Uutiset

Jäätelökauppias lataa toivonsa aurinkoon

Läheltä piti, ettei kaupunkikeskustaan saatu toistakin jäätelökioskia kesäksi.

Linja-autoaseman lähellä olevaan kioskiin olisi ollut yrittäjä tarjolla, mutta jäätelövalmistajalta ehtivät vaunut loppua ennen kuin sopimukseen päästiin.

Niinpä Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys sai vuokrattua kesäksi vain yhden neljästä vaunupaikastaan. Yrittäjäsisarusten, Johanna ja Elina Puustisen vuokraama kioski työllistää torilla tänä kesänä kymmenen nuorta.

Jäätelökioskit eivät synnyttäneet kilpailua viime vuonnakaan, sillä tuolloinkin vain kaksi neljästä vaunusta saatiin vuokralle.

30 litraa päivässä kannattaisi

Torin jäätelökioskin vuokranneet Puustisen sisarukset myöntävät jäätelömyynnin olevan riskibisnestä. Kesäkeleistä kun ei koskaan tiedä. Päivämyynti vaihtelee kelien mukaan 5 ja 100 litran välillä. Perjantain koleassa säässä palloja myytiin vain kymmenen kappaletta.

-Jäätelöä pitäisi myydä noin 30 litraa päivässä, jotta kustannukset saataisiin katettua, Sanoo Elina Puustinen.

Myös sijainnilla näyttää olevan väliä, sillä Tiiriössä kioskeja on jo ainakin kaksi.

-Tiiriöön on siirtynyt paljon ihmisiä ja asiakasvirratkin näyttävät olevan sinne päin, pohtii Johanna Puustinen.

-Nyt toivottavasti keskustassakin meno viriää uudelleen, kun Hämeensaareen tulee Citymarket. Ja onhan Tavastilakin selkeästi vilkastunut, miettii puolestaan Elina Puustinen.

Reskalla ei käynyt kauppa

Puustiset toimivat torin jäätelökioskiyrittäjinä nyt jo kolmatta kesää. Torille heitä vetää Torikahvila Linna, jonka yrittäjinä kaksikko myös toimii. Lisäksi Reskalla sijaitsevan Cafe Linnan toiminta kuuluu heille.

Toissakesänä Puustiset pitivät jäätelökioskia myös Reskalla. Silloin testattiin lisäksi, miten jäätelökauppa käy Reskan jatkeella. Tuona kesänä syytä saattoi olla keleissäkin, mutta kesän lopussa kaksikon oli todettava, että ei kannata. Takkiin tuli, etenkin kävelykadun jatkeen kokeilusta.

Epäonnistuneen kokeilun jälkeen sisarukset päättivät, että yksi jäätelökioski kesäksi riittää.

Tänä vuonna kioskin luukut avattiin jo pääsiäisen poikkeuksellisen lämpimillä keleillä. Alkukesästä kioski aukeaa 10-11 maissa, mutta keskikesällä putiikki on tarkoitus pitää auki kello 9-21. Jos loppukesä on hyvä, saattaa kioski palvella asiakkaita vielä syyskuun puolellakin.

-Sadekuuroilla ei ole tarkoitus luukkuja sulkea, mutta luotamme siihen, että tästäkin kesästä tulee pääosin aurinkoinen, Puustiset sanovat. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020