Uutiset

Jakobsson jatkaa Härmän valmentaja

Loppukauden Härmän miesten jalkapallojoukkuetta valmentanut Juha Jakobsson jatkaa Härmän peräsimessä myös kauden 2015. Kauden viimeiset viisi ottelua peräsimessä ollut Jakobsson sai lopulta hinattua Härmän viivan yläpuolelle neljän pisteen turvin, kun miehen valmennussaldoksi muodostui yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Jakobssonin päävalmentajan pesti Härmään on toinen ja sopimus on muotoaan 1+1. Mies koutsasi Härmää menestyksekkäästi Kolmosessa kaudella 2009 yhdessä Erno Tossavaisen kanssa, jolloin lopullinen sijoitus oli sarjassa toinen.Tämän jälkeen miehen tie vei naisjalkapallon puolelle yhdeksi kaudeksi, jonka lisäksi miehellä on kokemusta junioripuolelta sekä monen vuoden ajalta Parolan Panssariprikaatin valmentajana.

Härmän manageri Petri Kesti on tyytyväinen, että Jakobsson jatkaa ja päävalmentajakysymys saatiin ratkaistua näin nopeasti. Myös puheenjohtaja Harri Uschanow on iloinen, että tänä vuonna asiat sujuivat nopealla aikataululla. Jakobssonille etsitään vielä aisaparia valmennukseen.

– Viime vuonna valmentajaneuvottelut venyivät liian pitkälle, emmekä halunneet tehdä samaa virhettä tänä vuonna. Jakobsson sai homman toimimaan loppukaudesta, niin siitähän on hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta, Uschanow sanoo.

Jakobsson lähtee pestiin innolla.

– Jätin valmennuksen vähäksi aikaa ja kun tuli tilaisuus loppukaudesta viiden viikon talkoisiin sarjapaikan puolesta, niin se oli mukavaa. Jään päivätöistä vuodenvaihteesta eläkkeelle, ja tämä on aika mukava tapa päästä harrastuksen pariin ja pitämään sosiaalisia kontakteja yllä. Pääsen tekemään sitä hommaa mistä tykkää, Parolannummella siviilitöissä oleva Jakobsson kertoo

Kärkipäähän

Jakobsson tarttuu hommaansa tosissaan, sillä hän ei ole mies joka tekee asiansa puolivaloilla. Tulevan kauden rakentaminen on alkuvaiheissa, mutta Jakobsson uskoo, että Härmä nähdään ensi kaudella toisessa päässä taulukkoa.

– Kun hommaa lähdetään tekemään, niin ei lähdetä vain pelaamaan sarjapaikasta, vaan kyllä tavoitteet pitää olla siellä 1–4:n sakissa. En mielelläni rupea soittelemaan ja kasaamaan pelaajia. Olen sitä mieltä, että joukkueeseen pitää haluta tulla pelaamaan. Toiminnan pitää olla niin laadukasta, että pelaajalla on halu tulla seuraan. Kun Härmällä on taustat ja kaikki kunnossa, niin uskoisin, että pelaajia lähialueelta haluaa tulla Härmään. Tarkemmat tavoitteet luodaan vasta keväällä, kun nähdään, minkälainen joukkue tulee olemaan, hän selvittää. (HäSa)

Asiasanat

Menot