Uutiset

Jalankulkijankin kannattaa käyttää maalaisjärkeä

Nimimerkki AJL kirjoitti (HäSa 21.4.) hieman tuohtuneena pilke silmäkulmassa iänikuisesta aiheesta: jalankulkija vastaan auto ja alueena suojatie. Tässä tapauksessa liittyi myös koira tarinaan. Epäselväksi jäi, oliko kyseessä sylikoira, opaskoira tahi ”mäyräkoira”.

Joka tapauksessa asianomaisilla on ollut ongelmia päästä erään suojatien ylitse turvallisesti ja varsinkin silloin, kun nainen on ollut ratissa.

Saa siinä olla tarkkana suojatien reunalla ja tähystää ohjastajien sukupuolia. ”Otanta 98 prosenttia”, joka oli siis vuosien laskelmien tulos ja sen perusteella naiset mukamas jättävät huomioimatta suojatielle pyrkivän henkilön ja hänen lemmikkinsä.

On kuitenkin suorastaan edesvastuutonta pysäyttää ajoneuvonsa ja kaikki muut takana tulijat samoin. Peräänajon vaara on suuri.

Todennäköisesti mieskuskeilla on enemmän niin sanotusti kanttia seisauttaa koko takana tuleva letka hetkeksi. Josko kyse on, ettei takana tulisikaan ketään.

Miksi siis pysähtyä, sillä auton mentyä suojatie on ehkäpä ylitettävissä turvallisesti.

Kannattaa nyt kuitenkin jalankulkijankin sitä maalaisjärkeä käyttää ja miettiä miten sinne liikenteen sekaan syöksyilee. On aika turhauttavaa lukea tuollaista syyllistämistä ja vieläpä sitä sukupuolta kohtaan, jotka kaikkein vähiten töpeksivät liikenteessä. Johtuneekos se mahdollisesti siitä, että heitä on kaiken kaikkiaan vähemmän ratissa. Joten tuommoiset verkkokalvolta aivoihin tapahtumat voinet unohtaa.

Onkohan joku päässyt tokaisemaan, jotta miehet eivät pysty tekemään kuin yhtä asiaa kerrallaan.

Olemme kaikki kuitenkin onnellisia siitä, että sillä kertaa syöksynne suojatielle pelasti nopearefleksisinen naiskuljettaja hätäjarrutuksellaan. Kummallakohan mahtoi olla isompi kiirus, isännällä vaiko hauvalla ylittää suojatie.

Autossahan on jarrupedaali ja jalankulkijalla on jalassaan kuivankelin sandaali. Kumpi siis pysähtyy nopsemmin.Turvallisia suojatien ylityksiä jatkossakin.

Coupe

Hämeenlinna

Päivän lehti

27.5.2020