Uutiset

Jalkapallofanit pääsevät hautaan seuransa väreissä

Brittiläisen jalkapallojoukkueen Readingin fanit voivat tästä lähtien hyvästellä elämän painumalla maan poveen oman seuransa väreillä koristellussa ruumisarkussa.

Englannin liigan mestaruussarjassa pelaavan Readingin sinisen ja valkoisen lisäksi arkkua koristaa myös seuran vaakuna ja hahmotelma Readingin kotistadionista. Tarjolla on myös Readingin väreissä patsasteleva tuhkauurna.

Readingin tiedottaja Boyd Butler on tyytyväinen uutuustuotteisiin. Hän sanoo tietävänsä, että moni seuran kannattaja on pyytänyt päästä hautaan Readingin sinisessä ja valkoisessa,

– Ihmiset haluavat nykyisin elävöittää hautajaisiaan, Butler kiteyttää.

Paikallisen kirkon pastori Barry Kirk ei näe Reading-arkuissa mitään pahaa,

– Yhä useampi haluaa tulla siunatuksi kotistadionilla tai tuhkansa sirotelluksi sen viheriölle. Omaa seuraa rakastetaan kuolemaan asti, pastori Kirk vakuuttaa.

STT

Valashampurilainen maistuu japanilaisille

Japanilainen pikaruokiin keskittynyt ravintolaketju ei pahemmin jaksa välittää maineestaan. Samalla kun puoli maailmaa morkkaa Japania valaiden pyytämisestä, pikaruokaketju tuo listalleen uuden aterian: valashampurilaisen.

Ravintolaketjun valashampurilainen tuli myyntiin torstaina. Hampurilaisen hinta on noin kolme euroa. Valashampurilainen on sinänsä kuin mikä tahansa hampurilainen. Sämpylä, jonka välissä on pihvi.

– Valaan maku sijoittuu jonnekin lihan ja kalan välimaastoon. Japanilaisilla on pitkät perinteet valaiden syömisessä, joten valashampurilainen tekee varmasti kauppansa, ketjun johtaja Miku Oh uskoo.

Ensimmäiset valashampurilaisen nauttineet asiakkaat ovat kuulemma olleet sangen tyytyväisiä annokseensa.

– Jopa lapset, jotka eivät ole tätä ennen valasta edes maistaneet, ovat kehuneet valashampurilaisen makua. Aikuiset japanilaiset puolestaan ovat todenneet, että valashampurilaisen syöminen on heille nostalginen kokemus, eräs ravintolaketjun työntekijöistä kertoo.

STT

Todellinen asiantuntija hääri rikosreportterina

Intialainen rikosreportteri on pidätetty epäiltynä syyllistymisestä kymmeniin varkauksiin ja murtoihin. Miestä syytetään myös toimittajana luotujen kontaktien hyödyntämisestä rikosten yhteydessä.

Poliisi pidätti rikosjournalistin ja kolme hänen ystäväänsä vihjeen perusteella. Kvartetti oli tällä kertaa aikeissa varastaa autoja.

Toimittaja kirjoittaa rikosuutisia sanomalehtiin Biharin alueella, joka tunnetaan poikkeuksellisen korkeista rikosluvuistaan. Toimittajan kontolle ollaan nyt sysäämässä syyllisyys noin 80 murrosta ja varkaudesta.

Toimittaja ei ole suostunut sellistään käsin kommentoimaan syytteitä.

STT

Päivän lehti

8.8.2020