Uutiset

Jämäpiste laiha lohtu

Alussa näytti taas ihan hyvältä, mutta loppua kohden ote katosi.

Hämeenlinnan Pallokerhon epätasaiset esitykset jääkiekon SM-liigassa saivat keskiviikkona jatkoa karvaasta tappiosta SaiPalle. Perjantain Jokerit-pelin menosta ei ollut enää tietoakaan, kun joukkue hävisi jatkoajalla SaiPalle maalein 3-2.

Kerhon kohtaloksi koitui huono kolmannen erän alku. Peli lähti täysin lapasesta, ja SaiPa nousi tasoihin. Jatkoajastakaan ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa, sillä SaiPan Ville Koho iski voittomaan vain 20 sekunnin pelin jälkeen.

HPK:n 1-0-maalin ylivoimalla tehnyt Arsi Piispanen oli totinen mies pelin jälkeen. Ykkösketjun sentteri ei turhia selitellyt.

-En tiedä mikä peliimme taas meni. Olimme todella huonoja, Piispanen myönsi.

Kerhon esitys lainehtii liikaa pelin sisällä – hyvää jaksoa seuraa kuin salamaniskusta huono vaihe. Myös henkilökohtaisia virheitä joukkueelle tulee ihan liikaa.

-Meillä vaan jotenkin liike loppuu, ja vastustaja pääsee liian helposti maalintekopaikkoihin. Tänään emme olleet valmiita kolmanteen erää, jonka ensimmäiset viisi minuuttia olivat todella surkeaa peliä. Erän lopussa teimme taas enemmän töitä ja peli kääntyi selvästi meille, Piispanen muisteli.

Piispanen ennätti miettiä jo perjantain Lukko-otteluakin. Joulun viettoon Kerho aikoo lähteä voittajana.

-Raumalta pitää raapia täysi potti. Tänäänkin olisi ollut tarjolla todella tärkeitä pinnoja, Piispanen sanoi.

Sementti on kova alusta

Ritariareenan kaukalosta poistui keskiviikkona kiukkuisia miehiä. Maalivahti Mika Järvinen tuuletti perjantain Jokerit-pelin jälkeen, mutta keskiviikkona molarin maila paukkui plekseihin.

Järvinen oli kuitenkin joukkueensa parhaita pelaajia. Varsinkin avauserässä mies venyi hienoihin torjuntoihin. Kerhon veskari torjui koko ottelussa 34 kertaa.

SaiPan nuori maalivahti Richard Ullberg puuttui puolestaan peliin 20 kertaa.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell harmitteli joukkueensa hukattuja maalipaikkoja. SaiPan voittoa hän ei kuitenkaan kyseenalaistanut.

-Onnittelut SaiPalle. Pisteet eivät menneet väärään osoitteeseen, sillä pitää olla rehellinen pelin tapahtumille. Olin vakuuttunut, että olisimme päässeet paremmin liikkeelle, sillä meillä oli takana pitkä jakso hyviä kotipelejä. Nyt putosimme kuitenkin sementtilattialle, kuvaili Rindell osuvasti.

Rindell herätteli miehistöään vaihtamalla Marko Luomalan ja Janne Laakkosen paikkoja kolmanteen erään. Ykkösketjun laituri Luomala pelasi päätöserän Ville Hämäläisen johtamassa kolmosketjussa.

– Haimme vaihdolla vauhtia suoriin hyökkäyksiimme, sillä pelimme ei enää lähtenyt liikkeelle jouheasti, Rindell sanoi.

Kerhon valmennusjohdolla riittää taas pähkäiltävää ennen Lukko-peliä.

-Kyllä nyt pitää jotain tehdä, sillä näin tämä ei pääty onnellisesti, myönsi Rindell.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin myhäili tyytyväisenä lehdistötilaisuudessa.

-?Tämä oli meille tyypillinen maalin peli, mutta onneksi se meni tällä kertaa meille. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet ratkaista peli, mutta meidän prässimme oli vahvempaa kolmannessa erässä. Tasoitusmaali heti erän alussa antoi myös lisää potkua, Selin arveli. (HäSa)