Uutiset

Jana hyödynsi kotikentän

Janakkala. Janakkalan Janan naiset ottivat pesäpallon suomensarjaottelussa kotiareenallaan Kansanpuistossa täydet pisteet, mutta juoksuilla ei juhlittu, sillä Espoon Pesis kaatui lukemin 2–0 (2–1, 3–2).

– Tavoite oli pelata yksinkertaista sisäpeliä, mutta aika nihkeää oli. Toki kahdeksan tytöistä tuli yöllä kotiin Nurmosta ja alla on useita pelejä. Mutta yhtä monta pinnaahan näistä saa, vaikka voittaa jaksot vain yhdellä juoksulla, tuumasi Janan pelinjohtaja Mika Järvinen.

Jana teki juoksunsa molemmilla jaksoilla heti ensimmäisissä vuoropareissa. Ykköspalkittu jokeri Iida Järvinen (3/0), Maija Rinnetie (1/0) ja Fanni Kanerva (1/0) onnistuivat mailan varressa ja etenijöinä juoksut toivat Anna Ala-Kauhaluoma (0/2), Sohvi Korhonen (0/2) ja Pinja Saario (0/1).

Kolmostilanteet vei Espoo 18–8, mutta onnistui lyömään vain yhden juoksun. Pari muuta tuli harhaheitolla ja vapaataipaleella.

Janan kakkospalkittu kolmoskoppari Ellinoora Ojala heitti molemmilla jaksoilla ratkaisevia tappoheittoja kotiin.

– Ulkopeli toimi hyvin, eikä lopulta suurta hätää ollut, vaikka Espoo sai tilanteita. Sisäpelin ongelmista huolimatta usko ja ilo säilyivät ja pinna piti likoilla hienosti, Järvinen kiitteli.

Koko alkukauden vieraskentillä pelannut Jana jatkaa kotipelejään heti perjantaina Helsingin Roihua vastaan. HäSa

Asiasanat