Uutiset

Jana ja Tarmo …mitalitavoittein …nuorten SM-kisoihin

Yleisurheilun nuorten suomenmestaruuksia ratkotaan perjantaista sunnuntaihin Turussa (16–17-vuotiaat) ja Orimattilassa (14–15-vuotiaat).

Janakkalan Janasta ja Hämeenlinnan Tarmosta on ilmoitettu molemmista kymmenen urheilijaa ja molemmat seurat lähtevät jälleen mitalitavoittein SM-areenoille.

– Turussa Niko Koskinen seipäässä ja Leevi Räikkönen korkeudessa taistelevat onnistuessaan jopa voitosta ja musta hevonen mitalitaistoon on N17-korkeudessa Sara Papunen. Orimattilassa 15-vuotiaista Valtteri Välläriltä odotellaan ainakin pistesijoja pituudessa ja seipäässä ja tyttöjen joukkuekeihäässä on mitali tulossa, ennakoi Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

N17-moukarissa Hilma Koskinen on tilastokuutonen. Emilia Rantala ja kolmessa lajissa urakoiva Sara Papunen ovat mukana 100 metrin aidoissa ja kolmiloikassa sekä Jerry Pöllänen M17-keihäässä.

Orimattilassa Janan värejä edustaa myös tyttökolmikko Maisa-Iida Koskela (kiekko, keihäs), Nelli Kostekivi (keihäs) ja Anu Puisti (seiväs).

Tarmon kymmeniköstä kilpailee Orimattilassa 15-vuotiaissa Pinja Karhunen (kuula, kiekko), Netta Nikkanen (kiekko), Oskari Turunen (kiekko, keihäs) sekä korkeudessa ja kolmiloikassa Tuomo Rämö ja Johannes Hartikainen.

14-vuotiaista ovat mukana Reetta Juurakko (300m aidat, kolmiloikka), Nea Laine (kolmiloikka, korkeus), Olli-Oskari Suonmaa (korkeus), Eemeli Tikkanen (korkeus, 300m) ja Aleksi Yrjölä (kuula, keihäs).

Myös Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä ennakoi, että muutama mitali seuralle pitäisi tulla, jos epäonnistumisia ei tule. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020