Uutiset

Jana ja Tarmo …seuracupin finaaleihin

Janakkalan Jana isännöi lauantaina Liinalammen kentällä Vattenfall-seuracupin Giga-sarjan eli 10 000-25 000 asukkaan kuntien finaalitapahtumaa, jossa on mukana 16 seuraa.

Hämeenlinnan Tarmon nuoret puolestaan matkaavat Vantaalle suurimpien kuntien (yli 25 000 asukasta) finaaliin.

Finaaliseurat ratkottiin kesän aikana kahden piirikisan perusteella neljässä sarjassa, jotka on jaettu kuntien asukasluvun mukaan. Cupissa kilpailevat 11–17-vuotiaat juniorit.

Jana ja Tarmo ovat olleet aiemminkin mukana finaaleissa. Viime vuonna Jana oli Giga-sarjan yhdestoista ja Tarmo Tera-sarjan kahdestoista.

Piirikisoista Jana keräsi tänä vuonna 20 096 pistettä ja lähtee jälleen taistelemaan paikasta kymmenen parhaan joukossa. Ykkösseurana Liinalammelle saapuu Lempäälän Kisa (26 M458) kannoillaan Naantalin Löyly ja Raision Kuula. Lähiseudun seuroista finaaliin ylsivät myös Valkeakosken Haka ja Forssan Salama.

Tarmo oli koko maan 14:s pistein 26 704. Vantaan finaalitapahtuman ennakkosuosikit piirikisojen perusteella ovat Espoon Tapiot, Tampereen Pyrintö ja Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Yhteensä 64 seuran juniorien finaalipäivä huipentuu Helsingin olympiastadionilla, jossa Suomi ja Ruotsi kohtaavat perinteisessä maaottelussa.

Hämeenlinnan Tarmosta maaotteluun on nimetty Hannu Hämäläinen (4×100 m) sekä nuorten maaotteluun Pinja Karhunen (kiekko). (HäSa)

Asiasanat

Menot