fbpx
Uutiset

Jana pukkaa uutta materiaalia maailmalle

Hämeenlinnalainen poprock-yhtye Jana kolkuttelee tänä keväänä levy-yhtiöiden ovia uuden materiaalin kanssa.

Talven aikana kuusimiehinen bändi on tehnyt uusia biisejä, treenannut, hionut yhteissoittoaan, äänittänyt ja miksannut.
Kaksi vuotta kasassa ollut Jana julkaisi ensimmäisen neljän kappaleen Kiiltävä käytävä -levynsä omakustanteena viime keväänä. Melodiset ja tarttuvat kappaleet herättivät kiinnostusta ja saivat positiivista palautetta levy-yhtiössä ja radiokanavilla, mutta eivät kuitenkaan johtaneet levytyssopimukseen.

– Olisikin ollut ihan mieletön tuuri, jos eka demo olisi tärpännyt. Onhan tietysti joillekin käynyt niin, mutta toiset taas ovat kokeilleet lukemattomia kertoja, bändin laulaja Jana Överlund tuumii.

Hän ja viulisti Panu-Ilari Mikkola tarkastelevat mennyttä vuotta pääosin tyytyväisinä.

– Ekasta julkaisusta tuli yllättävän hyviä arvosteluja ja se soi hyvin radiossa. Keikkoja meillä on ollut pitkin Etelä-Suomea, Hämeenlinnan lisäksi muun muassa Turussa ja Helsingissä.

Rockin räimettä ja tunnelmapaloja

Talven treeni- ja äänityssessioissa bändi on havainnut itsessään edistymistä.

– Koko homma on edennyt nousujohteisesti. Musiikillisesti ja yhteissoitollisesti sujuu nyt entistä paremmin. Olemme oppineet tuntemaan toisemme entistä paremmin myös tyyppeinä, Panu-Ilari Mikkola vertailee.

Soundimaailmassa Jana pyrkii liikkumaan laajalla skaalalla. Viulu ja koskettimet maalaavat kauniita kuvioita, mutta tarvittaessa kokoonpanosta irtoaa myös säröistä rokkia.

Uusista kappaleistaan Jana on koonnut tuoreen, neljän kappaleen promootiolevyn, jota on lähetelty levy-yhtiöihin. Sen laajemmin Pauliinaksi ristityn EP-levyn materiaalia ei ole vielä levitetty.

– Vuodenvaihteen tienoilla saimme äänitykset tehtyä ja nyt on miksauksetkin saatu valmiiksi. Keskiviikon keikalla Metropolissa testaamme uutta materiaalia, jota julkaistaan lähiaikoina muodossa tai toisessa, Jana Överlund toteaa.

– Tavoite on tietysti saada omaa musiikkia esille. Musiikkia teemme tekemisen palosta, ja kaveriporukan kanssa hengailu on tietysti kivaa. Mutta loppujen lopuksi tietysti toivomme tavoittavamme laajemman kuulijakunnan, hän luonnehtii.

Menot