Uutiset

Janakkala aikoo rakentaa koirapuistot molempiin päätaajamiinsa

Koiraharrastajien toiveet on kuultu Janakkalassa ja kunnan tämän vuoden talousarviossa on varattu 30000 euroa koirapuiston rakentamiseksi.

Tällä rahalla voidaan rakentaa yksi koirapuisto, mutta kunnanpuutarhuri Eero Simola vakuuttaa, että koirapuistot tehdään sekä Turenkiin että Tervakoskelle. Samana vuonna niitä ei kuitenkaan saada molempiin päätaajamiin.

-Tekninen lautakunta päättää myöhemmin, kumpi koirapuisto rakennetaan ensin, Simola sanoo.

Paturiin ja Tietyn rannalle

Turengin koirapuistoa on kaavailtu Paturintien päässä olevalle sorakentälle. Tervakoskella puisto voitaisiin rakentaa Tietyn uimarannan vieressä olevalle puistoalueelle.

-Kevään aikana on tarkoitus pitää kuulemistilaisuus koiraharrastajille ja Turengissa myös naapureille, koska Paturin kenttä sijaitsee asutuksen lähellä, Simola sanoo.

Paturin kenttä on viime aikoina ollut vähäisessä käytössä. Kaksi kolme kertaa vuodessa kentälle on pystytetty sirkus, mutta Simolan mukaan sirkus voisi tulevaisuudessa käyttää alakoulun kenttää.

Paturin koirapuistosta tulee kentän koon takia melko pieni.

-Mutta muutakaan paikkaa meillä ei ole tarjota keskustasta.

Puistoja toivottu kiivaasti

Simola kertoo, että koiraharrastajien keskustelu koirapuistojen puolesta on ollut viime aikoina kiivasta.

-Toki kunnan tulee ottaa koiraharrastajat huomioon, onhan 7 000 asukkaan Turengissa noin 1 500 koiraa, kunnanpuutarhuri sanoo.

Tervakosken koirapuiston puolesta on tehty myös kuntalaisaloite. (HäSa)