Uutiset

Janakkala ei antaisi työvoimatoimistoa pois

Janakkalan kunta ottaa jo kantaa työvoimatoimiston (TE-toimiston) Turengin toimipisteen puolesta, vaikkei toimipisteen lakkauttamista ole virallisesti esitettykään.

Kunnanjohtaja Anna-Mari Ahosen ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Merja Taposen (kesk.) allekirjoittamassa kirjelmässä todetaan, että kunta haluaa tiedoksi oman kannanottonsa, kun kerran Janakkalan toimipisteen säilyminen on asetettu lehtiuutisissa kyseenalaiseksi.

Monisivuisessa kirjelmässä perustellaan Turengin toimipisteen tarpeellisuutta sekä kuntalaisten, yritysten että kunnan kannalta. Kirjelmässä huomautetaan, että palveluiden karsimisesta kärsivät eniten aina kaikkien syrjäytyneimmät kuntalaiset.


Kunnan työntekijäkin joutuisi matkustamaan

Toimipisteen lakkauttaminen pakottaisi kunnan työntekijätkin matkustamaan, sillä kunnan edustajan on osallistuttava yhdessä työvoimatoimiston edustajan kanssa nuoren ja pitkäaikaistyöttömän aktivointisuunnitelman laatimiseen.

Palveluiden poistuminen Janakkalasta haittaisi etenkin pieniä yrityksiä. Niiden tarjoamat harjoittelu- ja oppisopimuspaikat voivat jäädä kokonaan ilmoittamatta TE-hallinnolle, mikäli paikallista toimipistettä ei ole.

Kunta on itse merkittävä työllistäjä. Paikallistoimipisteen lakkauttamisen myötä TE-toimiston tuntemus Janakkalan henkilöasiakkaista heikkenisi. Tämä voi johtaa siihen, että kunnan tarjoama työ ja tekijä eivät enää kohtaisi.

Janakkalan kunnanhallitus hyväksyi tämän Hämeen ely-keskukselle osoitetun kannanoton maanantaina. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020