fbpx
Uutiset

Janakkala Games kerää 500 nuorta Liinalammelle

Janakkalan Janan vuosittain järjestämä Janakkala Games on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kolmipäiväinen. Perinteisessä lasten ja nuorten yleisurheilutapahtumassa ovat nyt mukana myös alle 17- ja 19-vuotiaiden sarjat.

Janakkala Games on Janan suurin jokavuotinen kilpailu. Tämän kesän koitos on edessä tänä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin. Alle 15-vuotiaiden sarjat kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina, kun taas perjantaina Liinalammen kenttä on varattu vanhempien nuorten ikäluokille.

Kilpailunjohtaja Pirjo Rättyän mukaan Janakkala Games pysyy hyväntuulisena lasten yleisurheilukilpailuna.

– Olemme pyrkineet pitämään ne sellaisina, että kaikilla olisi mukavaa. Puuhamaa on meillä siinä kumppanina, niin tuodaan vähän leikkimielisyyttäkin mukaan, mutta kisat ovat tietysti viralliset. Tosissaan siellä kilpailevat kaikkein pienimmätkin, Rättyä kertoo.

Vaikka osallistujia oli keskiviikkona, viimeisenä ilmoittautumispäivänä, kertynyt 497, eivät tämänvuotiset kilpailut yllä ennätykseen urheilijoiden määrässä.

– Viime vuonna oli enemmän ilmoittautuneita. Enemmänkin mahtuisi, mutta näillä saadaan tosi hyvät kisat aikaan, kun lajisuorituksia on aika kunnioitettava määrä, Rättyä uskoo.

Lasten aluekisojen leimasta huolimatta nuoret urheilijat saavat seurakseen myös kansainvälisen tason urheilijan. Sunnuntaina käytävään seiväshyppykilpailuun osallistuu varsinaisen kisan ulkopuolella myös Rio de Janeiron olympialaisiin valittu Minna Nikkanen.

Someron Esan hyppääjä pitää Liinalammella kisatuntumaansa yllä ennen seuraavan viikon Kalevan kisoja.

– Valmentaja soitti ja kysyi, saako Minna tulla. Hän haluaa ottaa vielä yhden kisan tässä välissä, ja he olivat valinneet jostain syystä tämän paikan. Minnahan on tehnyt meidän kentällä ennätyksen jokunen vuosi sitten. Jäi ilmeisesti hyvät fiilikset, kilpailunjohtaja Rättyä arvelee.

Janan omista lahjakkuuksista pituushyppääjä Valtteri Välläri ja kolmiloikkaaja Iikka Alingué ovat tuttuun tapaan mukana. M19-sarjassa kilpaileva Välläri osallistuu kuitenkin perjantaina suunnitelmansa mukaan sivulajiinsa 100 metrin juoksuun.

Nuoremmissa ikäluokissa Janan värit loistavat ainakin alle 15-vuotiaiden poikien keihäänheitossa, johon lähtee suosikkina Onni Ruokangas. 13-vuotias heittäjä rikkoi kuun alussa ennätyksiään 400 grammaisella keihäällä Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla sijoittuen muun muassa ikäluokkansa toiseksi. Nyt Ruokangas kokeilee 200 grammaa painavampaa välinettä ja tavoittelee 50 metrin rajaa.

Hämeenlinnan Tarmosta Janakkala Gamesiin osallistuu kolmisenkymmentä nuorta urheilijaa, joista ainakin perjantaina N19-sarjassa kiekkoa heittävältä Pinja Karhuselta voi odottaa lajivoittoa. HäSa

Asiasanat

Menot