Uutiset

Janakkala hakee Aralta tukea palvelutaloa varten

Janakkalan kunta hakee Aralta eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta korkotukilainaa ja investointiavustusta vanhusten palvelutaloa varten.

Kunta ei itse aio rakennuttaa Turenkiin tulevaa palvelutaloa, vaan se etsii yleishyödyllistä yhtiötä rakennuttajaksi. Tästä ovat neuvottelut parhaillaan meneillään.

Rakennuttaja ei vielä selvillä

– Kunta hakee Aran tukea tulevaa rakennuttajaa varten, sanoo perusturvajohtaja Matti Valtonen.

Kunta päättää palvelutalon eli Toffela-kodin rakennuttajasta tulevan talven aikana. Kunta haluaa, että rakennuttajaksi tulee jokin yleishyödyllinen yhtiö. Rakennuttaminen kilpailutetaan.

Uusi 60-asuntoinen Toffela-koti korvaa nykyisen Tohvelakodin. Sitä varten tarvitaan runsaan kuuden miljoonan euron rahoitus. Kunta hakee sitä varten Aralta 2,4 miljoonan euron avustusta. Korkotukilainan osuus olisi 3,6 miljoonaa euroa.

Aikataulu riippuu Arasta

Rakennuttaja Liisa Jokinen Janakkalan kunnasta sanoo, että Toffela-kodin aikataulu on paljolti kiinni Aran päätöksistä.

Mikäli Aralta saadaan helmikuussa myönteinen tukipäätös ja jos kaikki menisi muutenkin mahdollisimman juohevasti, on mahdollista, että palvelutalo valmistuu kesällä 2014.

Tällä hetkellä todennäköisimmältä palvelutalon paikalta vaikuttaa Lammintien varressa Kyterin omakotitaloalueella sijaitseva tontti. Tätä aluetta ollaan parhaillaan kaavoittamassa.

Tontin vaihto mahdollinen

Mitään lopullista päätöstä palvelutalon paikasta ei kuitenkaan ole tehty.

– Olen varmistanut Arasta, että meidän on mahdollista tarvittaessa vaihtaa tonttia, Jokinen sanoo.

Toinen vaihtoehto Toffela-kodin tontiksi olisi Kuumola. Alueelle valmistellaan parhaillaan kaavamuutosta, mutta todennäköistä on, että Kyteri 1:n asemakaava valmistuu ensin.

Sen sijaan Aavalinnan tontille Kekanahontien varteen tämä palvelutalo ei nouse, vaikka sitäkin vaihtoehtoa on ehditty miettiä. Tontin kaavoitus on jäissä, koska alueella on tehtävä ensin muun muassa laaja ammoniakkiselvitys läheisen jäätelötehtaan takia. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic