Uutiset

Janakkala ja Lammi neuvottelevat terveyskeskusyhteistyöstä

Janakkala ja Lammi voisivat tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä lähinnä perusterveydenhuollossa. Tätä mieltä on Janakkalan kunnanjohtaja Pekka Harju ensimmäisten yhteistyöneuvottelujen jälkeen.

– Neuvotteluissa vasta kartoitettiin yhteistyömahdollisuuksia. Terveyskeskusyhteistyö tässä lähinnä tulee kysymykseen, Harju katsoo.

Tilanne on nyt se, että viisi kuntaa eli Hämeenlinna, Hauho, Renko, Kalvola ja Tuulos tekevät kuntaliitosselvitystä. Mikäli viiden kunnan yhdistyminen toteutuu, nykyinen Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä puretaan.

Suurkunnan toteutuminen merkitsisi myös Lammin-Tuuloksen kuntayhtymän purkautumista, koska Tuulos kuuluisi tulevaisuudessa Hämeenlinnaan.

Janakkala puolestaan tarvitsee yhteistyökumppania sen takia, että tulevassa puitelaissa vaaditaan, että terveyskeskusalueen asukasmäärän tulee olla vähintään 20 000 henkeä.

Janakkalan ja Lammin neuvotteluja jatketaan loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa. Kumpikin kunta on nimennyt neuvotteluja varten työryhmän. (HäSa)

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic