Uutiset

Janakkala joutuu ostamaan lisää hammaslääkäripalveluja

Janakkalan hammashoitotilanne on vaikeutunut entisestään. Ensi vuoden alusta lähtien on täytettynä enää kaksi hammaslääkärin vakanssia. Lisäksi kunnassa työskentelee johtava hammaslääkäri. Kaikki kolme tekevät potilastyötä osa-aikaisesti.

Näin ollen aiempi suunnitelma palkata ostohammaslääkäreitä ja -hoitajia ei enää riitä, vaan tarvitaan yksi ostohammaslääkäri lisää.


Yksi hammaslääkäri Meriverkolta

Janakkalan-Hattulan terveysjaosto päätti torstaina, että se hankkii yhden hammaslääkärin työpanoksen Mediverkko oy:ltä ensi vuoden alusta alkaen. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Näin Janakkalassa työskentelee ensi vuonna Attendo Medone oy:ltä ostetut kaksi hammaslääkäri-hammashoitaja-työparia sekä Mediverkon hammaslääkäri.

Attendo medonen ostoihin kunta käyttää ensi vuonna noin 310 000 euroa. Mediverkko-sopimus maksaa kunnalle noin 150 000 euroa vuodessa.

Terveysjaosto päätti molemmista hankinnoista ilman kilpailutusta, koska hankinnoilla oli kova kiire.

Hammaslääkäritilanne on ollut Janakkalassa huono jo pitkään, ja tänä vuonna tilanne on huonontunut entisestään. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on puuttunut asiaan ja vaatinut, että kunnan pitää saattaa hoitoon pääsy lain vaatimalle tasolle.

Hoitoon pääsy on viivästynyt niin, että yli 700 potilasta on jonottanut yli kuusi kuukautta. Lisäksi nuorten hammastarkastukset ovat myöhässä.


Hammashoitolan remontti vasta ensi vuonna

Yksi syy hammashoitolan tilanteeseen on Turengin hammashoitolan sisäilmaongelma, jonka takia osa henkilöstöä on joutunut olemaan pitkillä sairauslomilla.

Hammashoitolasiivessä on jo viikkojen ajan tehty lattiaremonttia, koska sisäilmaongelman syy löytyi viime kesänä lattiapäällysteestä. Itse hammashoitolaan remontti ei ole kuitenkaan vielä ehtinyt – eikä ehdikään tämän vuoden puolella, vaikka niin oli tarkoitus.

Nyt näyttää siltä, että hammashoitolan lattioiden kimppuun päästään loppiaisen jälkeen. Hammashoitola pidetään suljettuna remontin ajan. Remontin ajan kunnassa on käytössä vain Tervakosken hammashoitola.

-Remontti on myöhässä 1-2 viikkoa suunnitellusta. Viivästys johtuu siitä, että aineiden kuivumiselle haluttiin antaa runsaasti aikaa, sanoo kunnan kiinteistöpäällikkö Juha Härkönen.

Juuri nyt remonttimiehet ovat neuvolan lattian kimpussa. Neuvola on muuttanut väliaikaisesti toiseen kerrokseen. (HäSa)