Uutiset

Janakkala kantaa huolta mielenterveyden palveluista

Janakkalan kunta haluaa varmistaa sen, että Janakkalan ja Hattulan asukkaiden mielenterveyden palvelut säilyvät tulevaisuudessakin, vaikka edessä on muutoksia.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tarjoaa aikuispsykiatrian kuntoutuspoliklinikan ja päiväosaston palveluja Turuntiellä Hämeenlinnassa. Sairaanhoitopiiri ja Hämeenlinnan kaupunki ovat kuitenkin neuvotelleet, että nämä palvelut siirrettäisiin Hämeenlinnan kaupungille.


Palvelut turvattava

-Me haluamme varmistaa sen, että näitä palveluja tarjotaan myös jatkossa janakkalalaisille ja hattulalaisille, sanoo Janakkalan ylilääkäri Mira Uunimäki.

Vielä ei ole mitään tietoa siitä, kumpi taho nämä palvelut vastaisuudessa järjestää janakkalalaisille ja hattulalaisille: sairaanhoitopiiri vai kaupunki.

-Juuri tästä tulee neuvotella, Uunimäki sanoo.

Janakkala kantaa huolta myös lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista. Kunnanhallitus katsoo, että sairaanhoitopiirin tulee saattaa ne nykyistä paremmalle tasolle yhteistyössä kuntien kanssa.

Näihin asioihin kunnanhallitus kiinnitti huomiota käsitellessään sairaanhoitopiirin taloussuunnitelmaa maanantaina. (HäSa)