Uutiset

Janakkala kokeilee aikaista tonttien luovutusta

Turengin Pirttimäen viimeisen vaiheen omakotitontit tulevat varattaviksi jo ennen kunnallistekniikan rakentamista. Menettely on Janakkalassa poikkeuksellinen, sillä yleensä Janakkala luovuttaa vain valmiita tontteja.

-Tämä on kokeilu. Tähän haluttiin lähteä, koska tonteista kiinnostuneet ovat toivoneet, että heille jäisi enemmän suunnitteluaikaa ennen rakentamista, sanoo paikkatietoinsinööri Eija Paturi.

Myös Hämeenlinna toimii niin, että tontit ovat varattavissa jo ennen kuin niille pääsee rakentamaan.

Janakkala on Eija Paturin mukaan valmis muuttamaan käytäntöään pysyvästikin, jos Pirttimäen kokeilusta saadaan hyvät kokemukset.

Pirttimäen viimeinen vaihe käsittää 12 tonttia. Janakkalan tekninen lautakunta päätti tiistaina, että tontit ovat varattavissa 22. kesäkuuta alkaen. Kunnallistekniikka rakennetaan lokakuun loppuun mennessä. Tonttikaupat voidaan tehdä viikolla 49 ja rakentaminen voi alkaa joulukuussa.

Lautakunta valitsi kunnallistekniikan urakoitsijaksi Maansiirto & kuljetus Lehto Oy:n, joka antoi parhaan tarjouksen (kadunrakennus noin 192 000 euroa, katuvalotyöt 6 000 euroa). Urakka-alueena on Pirttimäen lisäksi Korkeavuorenranta. (HäSa)