Uutiset

Janakkala miettii vielä Tavastia-kannanottoaan

Janakkalan kunnanhallitus ei suoralta kädeltä hyväksynyt koulutuskuntayhtymä Tavastian perussopimuksen muuttamista. Asia jäi maanantaina pöydälle lisäselvityksiä varten.

Tavastia haluaa muuttaa perussopimusta, koska Hämeenlinnan lukioiden opetusta ollaan siirtämässä osaksi kuntayhtymää. Tähän asti Tavastia on vastannut vain ammatillisesta koulutuksesta.


Huoli ammatillisesta koulutuksesta

Janakkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) sanoo, että Janakkala on huolissaan ammatillisen opetuksen asemasta.

-Meillä on pelko siitä, että uudet kuviot syövät resursseja ammatilliselta opetukselta. Haluamme turvata ammatillisen opetuksen toimintaedellytyksiä.

Lisäksi Janakkala haluaa Taposen mukaan varmistua siitä, että Hämeenlinnan lukio-opetuksen kustannukset säilyvät edelleenkin Hämeenlinnan maksettavina.

-Siksi otimme nyt aikalisän. Sen jälkeen kun perussopimusta on muutettu, meillä ei ole enää mahdollisuutta sanoa mitään, koska Hämeenlinnan päättäjillä on enemmistö Tavastian hallituksessa.


Kaatoon tarvittaisiin kolme kuntaa

Perussopimuksen muuttaminen vaatii vähintään sen, että kaksi kolmasosaa jäsenkunnista on muutoksen takana. Kun osakaskuntia on kuusi, tarvitaan muutoksen taakse neljä kuntaa. Lisäksi edellytetään, että muutosesityksen hyväksyvien kuntien asukasmäärä on vähintään puolet osakaskuntien asukasluvusta.

Muutos perussopimukseen voidaan siis hyväksyä, vaikka Janakkala ei olisikaan sen takana.

Tavastian kuntayhtymään kuuluvat Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Akaa, Pälkäne ja Urjala. (HäSa)