Uutiset

Janakkalan Black Rocket -ralli keräsi ennätysosanoton

Tulevana lauantaina polkaistaan käyntiin kotimaisen ralliautoilun arvosarjat. Rallin junioreiden – ja naisten SM-sarjan, Historic Rally Trophyn sekä Rally Trophyn pisteistä kamppaillaan Janakkalassa ajettavassa Black Rocket -rallissa.

Osanottajia kilpailussa on huikeat 240 paria, joista arvosarjojen pisteistä taistelee peräti 167 osanottajaa. Kilpailun osanottajia jouduttiin karsimaan, sillä mukaan olisi halunnut peräti 258 kilpailijaa. 18 rannalle jäänyttä kilpailijaa ovat kuitenkin varalla. Mikäli hyväksytyistä joku peruuttaa, aukeaa varallas oleville mahdollisuus kilpailla lauantaina.

-On erittäin ilahduttavaa, että rallimme kiinnosti näin laajaa kilpailijajoukkoa. Valitettavasti jouduimme karsimaan osallistujia. 240 osallistujaa on kuitenkin ehdoton maksimimäärä, jolla voimme kilpailun viedä järkevästi läpi. Reitti on nyt oikeastaan niin hyvässä kunnossa kuin se voi tähän aikaan vuodesta olla, kiitos pitkään jatkuneen kuivan ja lämpimän jakson. Erikoiskokeet pysyvät ajettavina ja hyvässä kunnossa myös suuremmilla numeroilla ajaville, vakuuttaa kilpailunjohtaja Jan Lönegren.

Lönegren haluaa samalla muistuttaa yleisöä asiallisen käytöksen merkityksestä reitin varrella. Roskaamista ja istutusten tallomista tulee välttää ja valita turvallinen katselupaikka ajoissa. Myös avotulen kanssa pitää olla tarkkana, sillä ruohikkopalojen vaara on nyt suuri.

Yleisölle reitti julkaistaan kilpailupäivän aamuna kello 9 alkaen, jolloin kilpailua seuraamaan tuleva yleisö voi ostaa rallipaketin.

Kovatasoinen osanottajalista

Junioreiden SM-sarjaa talvikauden jälkeen johtava Alavuden UA:n Teemu Asunmaa starttaa reitille 13 pisteen etumatkassa ennen talvella kahteen osakilpailuvoittoon yltänyttä Nilsiän UA:n Janne Korhosta. Kaikkiaan junioreiden SM-pisteistä kilvoittelee 10 paria.

Naisten SM-sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan ylivoimaisesti kaikki kolme talvella ajettua osakilpailua voittanut Minna Lindroos. Toisena sarjassa oleva Kuortaneen Elina Toivola on 18 pistettä Lindroosia perässä. Kaikkiaan kahdeksan pari osallistuu naisten SM-sarjan osakilpailuun.

Osanottajamäärällisesti suurin kokonaisuus on Historic Rally Trophy, mikä on kerännyt mukaan peräti 120 kilpailijaa. Sarjapisteet jaetaan luokittaisten sijoitusten mukaan, mikä takaa sen, että myös pienemmillä autoilla ajavat kilvoittelevat tasaväkisesti sarjan kärkisijoista. Historic Rally Trophy pitää sisällään kaksi pistetaulukkoa. Autoille ennen vuotta 1969 ja 1970-1981-mallisille autoille.

1969-sarjaa johtaa Anjalankosken UA:n Sverre Norrgård kahden pisteen erolla Raision UA:n Ilkka Hänniseen ja Uudenmaan Autourheilijoiden Sakari Salmiseen. 1981-sarjaa johtaa talvella kolme luokkavoittoa napannut Jyväskylän UA:n Tuomo Hannonen kolmen pisteen erolla lahtelaiseen, Poppoo Teamin edustavaan Riku Rantaseen.

Kilpailun järjestävää seuraa Tervakosken UA:ta edustava Janne Lindberg on sarjassa talvikauden jälkeen kahdeksantena. Muita ennakkoon kovia nimiä ovat Lammin Jari Kankaanmäki, Riihimäen UA:n Arto Rekola sekä Tervakosken UA:n Joonas Kolehmainen.

Enintään 1400-kuutioisilla sekä vakio 1600-luokan autoilla ajettavan Rally Trophyn johdossa on pieksämäkeläinen Kimmo Järvisalo, joka on vain kaksi pistettä Sami Sarjulaa edellä. Rally Trophyyn osallistuu 27 paria.

Janakkalan, Hämeenkosken ja Hämeenlinnan ympäristössä kiertävälle 166 kilometrin reitille, mikä käsittää neljä erikoiskoetta yhteismitaltaan noin 47 kilometriä, startataan lauantaina kello 1101 alkaen Turengin torilta. Kilpailun maaliin, kilpailukeskuksena toimivalle Turengin koululle, saavutaan noin kello 15.45, ja ensimmäisiä palkintoja päästään jakamaan noin kello 17 alkaen. (HäSa)

Päivän lehti

25.1.2020