Uutiset

Janakkalan Jana palaa Jukolaan

Janakkalan Jana tekee paluun suunnistuksen Jukolan Viestiin. Viimeksi nelisenkymmentä vuotta sitten mukana ollut seura on kerännyt veljesseitsikon ja lähtee Paimioon. Aloitteen teki Jorma Lastunen, joka oli vuonna 1965 ensimmäisen kerran mukana viestissä Petäjävedellä Janan kakkosjoukkueessa.

Mukana ovat Samuli Rantala, Kari Elovaara,Aki Lintumäki, Risto ja Antti Olkinuora, Jorma Löyttyniemi ja Jorma Lastunen. Koostumus on ikärakenteeltaan nuoruutta ja kokemusta. Nuorin on 17-vuotias Antti Olkinuora ja kokenein Jorma Lastunen 65. Joukkueen kilpailunumero on 1536.

– Ajattelin, että omaa nyt 50-vuotiaaksi tulevaa jukolahistoriaani pitää jotenkin juhlistaa. Ei meillä enää sen kummempaa kilpailumieltä ole, olemme irti kilpailuhuumeesta vain nauttimassa hommasta, Lastunen mainitsee.

– Eihän se ole kivaa, jos edetessä alkaa ahistaa. Lajirakkaudesta minä tähän lähdin, hän korostaa.

Vaikka kunnasta ei kovin montaa seurajoukkuetta olekaan, on olemassa Suuntavaisto SK, jolla on mukana peräti yhdeksän joukkuetta –neljä Jukolassa ja viisi Venloissa. Sekin korostaa olevansa mukana ilman kilpailumieltä, sillä ”yhteislähdössähän meillä on monta miestä ja naista”. HäSa

Asiasanat