Uutiset

Janakkalan ketjukolarin tutkinta jatkuu edelleen

Viime vuoden joulukuussa kolmostiellä Janakkalassa tapahtuneen kymmenien autojen ketjukolarin tutkinta jatkuu edelleen. Juttu siirrettiin kesäkuussa syyttäjälle syyteharkintaa varten, mutta nyt se on palannut takaisin poliisille lisätutkimuksia varten.

Tutkintaa ja vastuun selvittämistä on vaikeuttanut osallisten suuri määrä ja se, ettei ketjukolarin todennäköistä aiheuttajaa ole löydetty. Varmaa ei edes ole huomasiko tapahtumaketjun aloittanut autoilija takanaan tapahtunutta tuhoa.

42 auton kolarisuma tukki moottoritien pohjoiseen johtavan kaistan Linnatuulen eteläpuolella viime vuoden joulukuun 22. päivänä joulun menoliikenteen ollessa vilkkaimmillaan.

Henkilöautojen lisäksi rytäkässä oli mukana linja-auto ja kuorma-autoyhdistelmä. Kymmenkunta ihmistä loukkaantui lievästi.

Tapahtumasarjan arvellaan käynnistyneen, kun kuorma-autoa ohittanut henkilöauto alkoi heittelehtiä yrittäessään palata ohituskaistalta.

Kyse ei ollut yhdestä suuresta ketjukolarista, vaan erillisiä tilanteita oli useita. Osa autoista vältti törmäyksen ajamalla ulos tieltä.

Tapahtuma-aikaan tie oli liukas ja näkyvyys tuiskuavan lumen vuoksi erittäin huono.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic