Uutiset

Janakkalan kunta tarjoaa esimiehilleen koulutusta

Janakkalan kunta tarjoaa esimiesasemassa oleville työntekijöilleen koulutusta. Kyseessä on niin sanottu JET-koulutus eli johtamisen erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus ja siihen liittyvä näyttötutkinto.

-Esimiestyö ja sen merkitys nousivat esiin, kun valmistelimme uutta kuntastrategiaa. Johtamisen osaaminen on tärkeää yli tuhannen henkilön organisaatiossa, sanoo kunnan henkilöstöjohtaja Merja Ylipaavalniemi.


Kohderyhmässä noin 80 henkeä

Janakkalan kunnan palveluksessa on noin 70 esimiestä, ja lisäksi yli kymmenen henkilöä valmistelee henkilöstöasioita tai työskentelee asiantuntijajohtotehtävissä.

Valtuusto hyväksyi kuntastrategian loppusyksystä viime vuonna, ja tänä syksynä aloitetaan esimiesten koulutus. Ryhmään mahtuu 15 henkilöä eri tulosalueilta.

-Koulutusta on luvassa myös tulevina vuosina, jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu nyt alkavaan ryhmään, Ylipaavalniemi lupaa.

Ylipaavalniemi on itse suorittanut JET-koulutuksen ja kehuu sitä vuolaasti.

-Siinä hahmottuvat esimiehen vastuut, velvollisuudet ja oikeudet, ja myös työhyvinvointiin liittyvät asiat tulevat esiin. Se tuo esimiestyön roolin näkyväksi.


Puolentoista vuoden urakka

JET:n valmentava koulutus kestää noin vuoden, ja sen jälkeen näyttötyön tekemiseen menee puolisen vuotta. Oppilaitoksessa järjestettävät lähiopiskelupäivät ovat koulutettaville palkallisia työpäiviä, mutta opiskeluun käytetään myös vapaa-aikaa.

-Näyttötehtävät tehdään omalla työpaikalla, joten kunta hyötyy koulutuksesta työnantajana.

Seutukeskus oy Häme kilpailuttaa koulutuksen järjestäjän. Koulutuksen on määrä alkaa lokakuussa. (HäSa)