Uutiset

Janakkalan lukion urheilulinja palkitsi parhaitaan

Judoka Luukas Saha ja pituushyppääjä Valtteri Välläri pokkasivat tänä keväänä Janakkalan lukion urheilulinjan vuoden parhaiden pystit. Riihimäen Judoseuraa edustava 17-vuotias Saha on menestynyt muun muassa kadettien (alle 18-vuotiaat) maailmankiertueella ja edusti Suomea sekä EM- että MM-tatameilla. Alle 60 kilon sarjassa otteleva Saha voitti maailmankiertueella Espanjan kisan ja ylsi pronssille Tshekissä.

Janakkalan Janan yleisurheilijoiden 18-vuotias Välläri saavutti puolestaan viime kaudella kaksi SM-hopeaa. Ulkoradoilla Välläri ponnisti mitaleille 17-vuotiaiden sarjassa ja hallissa 19-vuotiaissa.

Saha opiskelee urheilulinjalla toisella vuosikurssilla. Lahjakas judoka on ennättänyt hoidella kouluhommatkin hyvin, vaikka kalenteri on täynnä kisoja ja harjoituksia.

– Viikonvaihteessa ottelen Oulussa urani ensimmäisissä aikuisten SM-kisoissa. Tavoitteena on mitali, vaikka meno aikuisten sarjassa kovenee melkoisesti. Onneksi kaikki kilpakumppanit ovat kuitenkin tuttuja, Saha pohtii.

Myös Valtteri Vällärillä riittää haasteita kesän kilpakentillä. Toisen vuosikurssin lukiolainen tavoittelee muun muassa seitsemän metrin ylitystä. Ennätyksensä 687 Välläri hyppäsi viime kesänä.

– Nuorten SM-kisoissa pitäisi taas menestyä. Toivottavasti pääsen myös Kalevan kisoihin, jotka käydään tänä vuonna Oulussa, Välläri suunnittelee.

Janakkalan lukion urheilulinja palkitsi keskiviikkona myös kaksi salibandyn pelaajaa. Oppilaiden äänestämät Vuoden tsemppari -palkinnot saivat riihimäkeläisen RSS Panthersin Altti Heikkinen ja Hämeenlinnan Steelersin Mikael Tunturi. Heikkinen opiskelee Janakkalan lukiossa ensimmäistä vuottaan ja Tunturi toista vuottaan. Molemmat pelasivat viime kaudella seurojensa B-junioreiden joukkueissa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020