fbpx
Uutiset

Janakkalan osuuspankki lahjoittaa nuorille kesäduuneja

Joukolla janakkalalaisnuoria on mahdollisuus saada kahden viikon kesätyöpesti ensi vuonna. OP-kesäduuni-hanke tarjoaa töitä kolmellekymmenelle 15-17-vuotiaalle nuorelle.

Pankki ei kuitenkaan työllistä nuoria, vaan se lahjoittaa yhdistyksille rahaa, jotta yhdistykset puolestaan voisivat palkata nuoria työharjoitteluun.


Lahjoitus joulun ja juhlan kunniaksi

Kyse on Janakkalan osuuspankin jouluraha- ja juhlavuoden lahjoituksesta.

-Vuosi 2012 on moninkertainen juhlavuosi: Itsenäinen Suomi täyttää 95 vuotta samoin kuin Janakkalan osuuspankki. OP-Pohjola-ryhmä täyttää 110 vuotta. Ensi vuosi on myös YK:n julistama kansainvälinen osuustoiminnan vuosi, kertoo Janakkalan osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen.

Pankki lahjoittaa yhdistyksille kahden viikon palkkaan tarvittavan rahasumman. Yhdistykset, joita tämä OP- kesäduuni-hanke kiinnostaa, voivat ilmoittautua Janakkalan osuuspankkiin. Yhdistyksen tulee olla yleishyödyllinen ja toimia Janakkalassa.

Mukaan pääsevät yhdistykset valitsee toimikunta, jossa ovat edustettuina Janakkalan osuuspankki, Janakkalan kunta ja paikallinen työvoimatoimisto.


Työvoimatoimiston kautta

Kesätyöpaikat puolestaan tulevat haettaviksi Janakkalan työvoimatoimiston kautta. Hakuajoista tiedotetaan vuodenvaihteen jälkeen. Työpaikat voivat olla esimerkiksi nuoriso- ja vanhustyössä, matkailukohteissa ja museoissa.

Pankki maksaa yhdistyksen tilille nuorten palkkaan tarvittavan tukirahan, ja yhdistys puolestaan maksaa nuorelle palkan sekä lakisääteisen kulut. Osuuspankin tuki yhdistykselle on 320 euroa kesätyöntekijää kohden.

Nuorten työaika on esimerkiksi kuusi tuntia päivässä. Yhdistys määrittelee palkan, jota nuorelle maksetaan.

Janakkalan osuuspankki palkkaa myös itselleen kesätyöntekijöitä. Ensi kesänä pankkiin tulee töihin vähintään viisi yli 18-vuotiasta opiskelijaa useamman kuukauden ajaksi. (HäSa)

Menot