fbpx
Uutiset

Janakkalan pesäpalloväki urakoi kenttähanketta

Janakkalan Janan pesäpalloväen suurhanke, Turengin Kansanpuiston hiekkatekonurmikentän rakentaminen, on edennyt monien vaiheiden kautta loppusuoralle, mutta töitä on vielä edessä ennen avajaisia.

– Kansanpuistoon rakennetaan Pesäpalloliiton olosuhdevaatimukset täyttävä kenttä, joka on turvallisempi ja monikäyttöisempi sekä kestää kulutusta paremmin kuin hiekkakenttä. Sijaintinsa puolesta kenttä voi toimia myös koululiikuntapaikkana Turengin ala- ja yläkoululle sekä lukiolle, selvittää Janan puuhamies Jari Korhonen.

– Janakkalan kunta on hoitanut kentän pohjatyöt. Lisäksi saimme Linnan Seutu ry:ltä merkittävän tukipäätöksen ja Janakkalan Osuuspankki on lähtenyt pääyhteistyökumppaniksemme. Seuran omaa osuutta on noin 40 000 euroa, johon toivomme vielä lisää lahjoituksia kentän virtuaalipalojen myynnillä.

Janan pesäpallotoiminta on viime vuosina laajentunut. Seura on profiloitunut nais- ja tyttöjoukkueisiin ja yhteistyötä on Hämeenlinnan Paukun ja tamperelaisen Manse PP:n kautta aina Superiin asti.

Kenttähanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä koulujen kanssa. Lukiossa toimii urheilulinja ja Turengin yhteiskoulussa aloittaa syksyllä 2016 liikuntaluokka, jolla on kaksi tuntia viikossa enemmän liikuntaa kuin tavallisilla luokilla. Samoin välituntiliikuntaa laajennetaan Kansanpuistoon.

– Kenttä soveltuu muuhunkin urheiluun kuin pesäpalloon. Esimerkiksi talvella tekonurmi pohjustaa erinomaisesti luistelukenttää. Tämä on hieno yhteisöllinen koko kylän hanke, jossa on tartuttu toimeen eikä odoteltu aina valmista, Korhonen korostaa. HäSa

Asiasanat

Menot