Uutiset

Janakkalan tulevaisuus on osana nauhakaupunkia

Janakkalan kunnan strategiaehdotuksessa puhutaan paljon metropolialueesta, mutta Hämeenlinnan seutua ei mainita lainkaan. Tämä johtuu kehitysjohtaja Juha Prittisen mukaan siitä, ettei strategiassa ole kyse nykyhetkestä, vaan suunnittelujänne on kymmenen vuotta.

-Kymmenen vuoden kuluttua Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-akseli alkaa olla tärkeä asia Suomen ja Euroopan mittakaavassa. Se on Suomen pääakseli, nopeimmin kasvava alue, Prittinen perustelee.

Hän huomauttaa, että Janakkala sattuu sijaitsemaan tämän akselin puolivälissä: Turengin asemalta on täsmälleen sama matka sekä Helsinkiin että Tampereelle.

-Janakkala on osa pikkuhiljaa muodostuvaa nauhakaupunkia. Se täytyy ottaa huomioon kaikessa suunnittelussa ja yhteistyössä.

Janakkalan strategia lähtee siitä, että kunnan tärkeitä kumppaneita ovat myös Helsinki ja Tampere. Kuntaa ei ajatella pelkästään Hämeenlinnan kehyskuntana tai Riihimäen ja Hämeenlinnan välisenä kuntana.

Janakkalan kunta on viilaillut kuntastrategiaansa pitkin vuotta, ja nyt strategiaehdotus on nähtävänä kunnan nettisivuilla. Kuntalaiset voivat antaa siitä palautetta, ja lausuntoja pyydetään muun muassa naapurikunnilta. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic