Uutiset

Janakkalan uusi vedenottamo tehdään Matinvuoreen

Janakkala suunnittelee uuden vedenottamon rakentamista Matinvuoren alueelle Hausjärventien ja Leppäkoskelle johtavan tien risteyksen tuntumaan.

Alueella tehtiin noin kaksi kuukautta kestänyt koepumppaus keväällä, ja sen tulosten perusteella vedenottamon rakentaminen on mahdollista ja kannattavaa.

Janakkalan Vesi Oy:n johtokunta hyväksyi vedenottamon maakaupat kokouksessaan tiistaina. Kauppakirja menee vielä kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Vesiyhtiön toimitusjohtaja Seppo Palmanto kertoo, että uuden vedenottamon ympäristölupahakemusta valmistellaan parhaillaan.

Toiveena on, että lupa saataisiin vielä tämän vuoden puolella, jolloin vedenottamorakennuksen ja siirtojohdon tarkempi suunnittelu päästään aloittamaan saman tien.

-Tällöin rakennustyöt voisivat alkaa vuoden 2011 loppupuolella tai seuraavan vuoden alussa, Palmanto arvioi.

Uuden vedenottamon kustannuksia ei ole vielä laskettu tarkasti, mutta Palmannon mukaan mittava hanke on joka tapauksessa hintansa väärti.

-Tämä on meille tärkeä hanke. Sen avulla varmistamme, että vesi riittää sellaisessakin tilanteessa, että joutuisimme sulkemaan jonkun vedenottamon vaikka laitevian takia.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic