Uutiset

Janalla jälleen hyvä kausi yleisurheilukentillä

Janakkalan Janan värit olivat hyvin esillä päättyneen yleisurheilukauden kilpakentillä. SM-mitaleita ja hyviä sijoituksia seuran nuoret urheilijat saavuttivat sekä juoksuradoilla että kenttälajeissa. Yhden pronssin seura sai myös Pohjoismaiden mestaruuskisoista.

– PM-menestyjämme oli seiväshyppääjä Niko Koskinen, joka ylsi pronssille alle 20-vuotiaiden kisoissa Kristiansandissa Norjassa. Hän ylsi lisäksi hopealle 19-vuotiaiden SM-kisoissa Huittisissa ja kävi todella kovan kisan mestaruudesta. Niko paransi kesän aikana omaa ennätystäänkin komeisiin lukuihin 511, joka on myös Janan ennätys, muistuttaa Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Kataja kertasi Janan vuoden 2014 saavutuksia seuransa palkitsemistilaisuudessa maanantaina Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksessa. Mukavia muistoja miehellä oli myös 16–17-vuotiaiden SM-kisoista Kotkasta, missä menestyivät Ella Junnila ja Juho Rönkä.

– Ellan 16-vuotiaiden suomenmestaruus korkeushypyssä oli ilman muuta kesän kohokohtia. Tytön voittotulos 172 on myös Janan ennätys. Juho puolestaan oli kesän iloisin yllättäjämme kahdella SM-pronssillaan. Myös jalkapalloa pelaava kaveri tuli porukkaamme vasta tammikuussa, mutta kiri Kotkassa 16-vuotiaiden sarjan mitaleille 100 ja 200 metrillä, muisteli Kataja.

Pistejahtiin SM-viesteihin

Jana kokosi seurapisteitä laajalla rintamalla. Ainostaan 14–15-vuotiaiden SM-kisoista saalis jäi odotettua laihemmaksi.

– Kausi oli hyvin tyypillinen. Osa urheilijoistamme onnistui, mutta matkassa oli myös epäonnistumisia, eikä loukkaantumisiltakaan vältytty. 16–17-vuotiaiden sarjan urheilijat nostivat osakkeitaan roimasti SM-kisoissa, mutta 14–15-vuotiaiden sarjaan jäi parannettavaa. Onneksi tähän ikäluokkaan nousi ensi kaudelle iso joukko hyviä urheilijoita. Uskon, että tämäkin porukka taistelee pistesijoista ensi kesänä. Tämä ryhmä tähtää muun muassa SM-viesteihin, jotka juostaan Seinäjoella heinäkuussa, Kataja kertoo. (HäSa)

Asiasanat